Pasta med parmaskinka & ädelost

Att bli bjuden på mat är en riktig ynnest. Oavsett om det är en trerätters, taco eller något snabbfixat är det lyxigt att kunna sätta sig vid dukat bord. Förutom all mat som mamma och pappa lagade åt oss när vi var nere i Karlskrona var vi även hemma hos min lillebror Andreas och hans sambo Emma på middag en kväll. Vi fick en god pastarätt med parmaskinka och ädelost. Lättlagad och snabb som blixten, enligt Emma. Och jag tycker att det är riktigt kul att “småfolket” gillar att laga mat.

Till fyra personer behöver du:

2 pkt färsk pasta
ca 8 skivor parmaskinka (eller annan skinka)
100 g ädelost
1 dl matlagningsgrädde
1/2 purjolök
en stor näve babyspenat
salt
svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Koka upp grädden, smula ner ädelosten och låt den smälta. Ta grytan från plattan och tillsätt den skivade purjon, parmaskinkan och babyspenaten. Krydda med salt och svartpeppar. Klart att servera, förslagsvis tillsammans med en sallad.

Pasta med parmaskinka & ädelost

Emma hälsar att ursprungsreceptet kommer från Tasteline, men att hon gjort om det efter eget huvud.

En kommentar

  1. Emma

    Oh vad det ser gott ut 😉 Kul att ni gillade det och ja, småfolket tycker om att laga mat!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.