Grekiska Kolgrillsbaren

Det lagas inte särskilt mycket mat i det här boet för tillfället. Jag ligger på latsidan riktigt ordentligt och det är enkla och snabba rätter som gäller; kycklingfajitas, köttfärssås och laxpaket. Och hämtmat.

I slutet på maj öppnade Grekiska Kolgrillsbaren en ny restaurang på Norr Mälarstrand och vips har vi fått ett nytt take away-ställe alldeles i närheten. Grekiska Kolgrillsbaren är ingen finkrog, men däremot en alldeles utmärkt restaurang för den som vill äta god och prisvärd mat. Kolgrillssmaken är tydlig och med mina mått mätt är portionerna väl tilltagna.

Än så länge har jag bara provat souvlakispett med kyckling, men det lutar åt att jag kommer att äta mig igenom take away-menyn framöver. I varje souvlakiportion ingår två spett och tzatziki och man kan välja mellan pommes, ris eller bulgur som tillbehör.

Kycklingspett, pommes och tzatziki

Grekiska Kolgrillsbaren öppnade sin första restaurang i Södertälje 1995, men finns numera på en mängd olika platser i Stockholmsregionen samt i Linköping och Västerås.

Hitta till restaurangen på Norr Mälarstrand 30:

7 kommentarer

 1. anna

  Oj jag visste inte ens att de var på gång i min stad 🙂 Trevligt! Öppnar tydligen nu i augusti.

 2. hedgehog-sara

  Jag skrek på grekiska av lycka när kolgrillen öppnade i Västerås, det är jättefin mat, bra personal och påminner iallafall lite om Medelhavet 🙂

 3. Helena

  -> hedgehog-sara: Visst påminner maten lite om Medelhavet. Så nära man kan komma hemma i Sverige. 😉 Ditt grekiska skrik är jag otroligt nyfiken på. :mrgreen:

 4. Johanna

  Har gått förbi där ett par gånger men aldrig riktigt kommit oss för att prova, tyckte stället som låg där innan var riktigt trevligt. Sunkhaksstämning, men ändå god öl och smått gudomlig fiskgryta.

 5. Bla

  Besökte för första gången Grekiska Kolgrillsbaren i Solna C häromkvällen. Där doftade lite Grekland, nice. Köpte hem Samos från Take away-menyn. Det var inte särskilt kul. Mjuka calamares. Tzatzikin blev varm av att läggas i samma förpackning som den varma maten.
  Men det värsta: Rättens giros och och dolmades värmdes i micron! Jag såg det själv. 🙄

 6. Helena

  -> Bla: Ajdå, det låter inte kul. Jag har bara provat souvlakispett med kyckling och fläskfilé hittills och nu blev jag ju inte precis sugen på att testa något annat heller. 🙄 Å andra sidan kan det ju skilja lite från ställe till ställe.

 7. Gittan Wallin

  Min gubbe o jag är mycket besvikna över servicen på Kolgrillen Norr Mälarstrand. Ägaren som har stället är trevlig (samma som på tidigare Mälarstrandskrogen) Maten är bra, men en av servitriserna är ej trevlig. Vi var där för SISTA gången för cirka en månad sedan då vi hade vårt barnbarn (4 år) med oss. Servitrisen blev nästan stött över att vi inte tog in en portion till henne. Jag frågade om de hade barnportioner vilket hon snäsigt svarade att de hade de ej.
  Tidigare har stället varit ett av våra bästa kvarterkrogar.
  Kungsholmsborna Gittan o Ingvar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.