Heartland Brewery

Heartland Brewery känns lite som en mix av Texas Longhorn och valfritt mikrobryggeri. Hit går man om man är intresserad av att prova öl och samtidigt äta en bra köttbit. Man kan t.ex. beställa en ölprovarbricka med flera små glas med smakprover ur sortimentet.

Kedjan finns på flera platser i New York, vi besökte restaurangen som ligger vid Empire State Building350 5th Avenue.

Steak frites

Jag beställde en klassiker steak frites, biff med pommes. Till detta serverades ketchup! 😯 Den skippade jag dock och åt istället en riktigt bra coleslaw som tillbehör. På bordet fanns även en god bbq-sås att använda efter behag.

Berry Champagne

En del av grejen med Heartland Brewery är de många olika ölsorterna som de tillverkar. Roliga namn och annorlunda smaker, till exempel Old Red Nose Ale, Mother’s Milk Maibock eller den jag själv testade – Berry Champagne Ale för “fem-ales”.

Berry Champagne

Berry Champagne med smak av hallon, granatäpple och ingefära föll mig i smaken! Gott men annorlunda, fruktigt men ändå inte läskvarning!

En kommentar

  1. Erik Wandus

    Indian River light och Apricot Summer Ale samt en veteöl som jag för tillfället glömt namnet på var så otroligt goda att jag aldrig ville lämna stället. Krabbraviolin gick inte heller av för hackor. Under tio dagar i New York så hann jag med sex besök på tre av Heartland Brewerys pubar och nyligen hemkommen så insåg jag att det var dessa underbara pubar som jag kommer att sakna mest av New Yorks utbud. :mrgreen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.