The Burger Joint @ Le Parker Meridien

Det här restaurangbesöket var ett av de mer otippade i New York!

118 West 57th Street ligger det tjusiga hotellet Le Parker Meridien. Entrén och lobbyn är imponerande med marmor och speglar från golv till tak.

Om man går längst in i lobbyn lite dolt bakom ett jättelikt draperi så ser man en liten neonskylt på väggen i form av en hamburgare. Stick in huvudet till höger och du har hamnat på The Burger Joint.

Follow the burger

I en spartansk lokal grillas hamburgare på löpande band och det som inte står på menyn finns inte. Det sitter en skylt ovanför kassan som förkunnar att om man inte är redo att beställa när det är ens tur så hamnar man sist i kön igen!

The works @ Burger Joint

Vi beställde varsin cheeseburgare med the works, dvs sallad, tomat, lök, saltgurka, majo och ketchup&senap. Utöver vad man vill ha på burgaren får man även tala om hur man vill ha den stekt – we like! Krispiga pommes och en iskall Samuel Adams gjorde den saftiga medium rare-stekta burgaren sällskap på vägen ner.

Det här är allt annat än finkrog – öl i plastglas, pommes frites i en anonym påse och burgaren inslagen i papper. Men vilka burgare!

6 kommentarer

 1. xtian

  jaha…. så var den här dan förstörd…. Varför berättade ni inte det för oss innan vi drog till NY i oktober…??

  Bara att börja planera en research-resa…

  (tack för tipset och för nånting att längta till)

  /Red. FastFoodLovers

 2. Maria

  Xtian: Kanske för att vi inte visste om det i oktober?! :mrgreen: Men som sagt, nu har ni ett ställe att besöka nästa gång.

 3. Husmoderns

  Jag älskar att de inte har sesamfrön i USA…

 4. Sara

  Visst var hamburgaren god!! Finns även ett ställe i west village som heter Corner Bistro som serverar supergoda burgare! Provade ni på brunchen i Le Parker Meridiens matsal? Den är verkligen superbra, lite mer exklusiv med väl värd sitt pris!!

  Hälsningar Sara

 5. Maria

  Sara: Nej, vi brunchade på Bubby’s. Ska ha Le Parker Meridien i åtanke om det blir fler NY-resor!

 6. Noac

  Låter lite som “The Soup Nazi” i Seinfeld :mrgreen:

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Soup_Nazi

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.