Picnic in the park

Att vandra runt i Central Park var precis så mysigt som jag hade föreställt mig, det är verkligen New Yorks gröna lunga. Precis som så mycket annat i New York var parken mycket mycket större än jag trott.

Hund + husse slappar i gräset

Tur med vädret hade vi och det var riktigt härligt att slå sig ner i gräset, äta något gott och bara kolla på alla människor som cyklade, åkte rollerblades, flanerade, rodde roddbåtar på dammen eller bara låg och myste i gräset.

Roddbåtar in action

Om man vill göra som jag gjorde så går man till Whole Foods Market i botten av Time Warner Center vid Columbus Circle, precis i sydväst-ändan av parken.

Där köpte jag med mig mat från deras utbud av sallader, grönsaker, varma rätter etc. De har en stor foodcourt där man själv plockar ihop det man vill ha och antingen äter på plats i butiken eller tar med. Allt var superfräscht, smakrikt och gott, hade jag bara varit lite hungrigare hade jag kommit därifrån med en betydligt mer välfylld låda.

Picnic in the park

Själva butiken var fantastisk – vilken köttdisk, vilket frukt- och grönsakstorg! Jag önskar verkligen att jag hade vågat fotografera där inne. Ni får ta mig på orden att butiken är värd ett besök.

Är man intresserad av naturlig hudvård så kan jag även tipsa om att jag hos Whole Foods Market köpte Suki-produkter till väldigt förmånliga priser jämfört med vad svenska webbshoppar tar. Och när man ändå är i Time Warner Center kan man passa på att kolla in husgeråd hos Williams-Sonoma.

8 kommentarer

 1. Maria

  Whole Foods-kedjan är helt underbar! Det är superfräscht vart man än kommer. Köper alltid med mig tvål och handkräm med citrondoft när jag är i USA numera. Doftar underbart, är vänliga mot både kroppen och miljön = lyckad kombo!

  Hoppas på fler NY-rapporter framöver, åker ju själv om 3 veckor! 🙂

 2. Ida

  … och fast jag kom hem för ca 4 veckor sen så vill jag nu genast åka tillbaka. Whole Foods missade jag – dit måste jag nästa gång!

  Och ja, parken är ljuvlig!

 3. Sara

  Hej!

  Håller verligen med dig, jag blev överlycklig när jag upptäckte Whole foods när jag flytta till N.Y för snart 9 månader! Superfräscht, trevlig personal, välordnade köer. Det har varit ett stående inslag när vi har haft besök (drygt en månad i rad..) att en dag ta med oss mat därifrån och gå till parken och äta lunch, väldigt mysigt!!

  Trevlig blogg ni har! Har väntat på mer information om N.Y!

  Hälsningar Sara

 4. Alice

  Det finns en stolt tradition hos bloggare och matjournalister av att bli utslängda ur mataffärer där man olovligen fotograferat.

  Klart du ska fota! Jag vill ju se hur där ser ut.

 5. Maria

  Alice: Nu är jag ju hemma igen så det är lite sent… Men jag ska ha dina ord i åtanke nästa gång jag känner att jag är på väg att fega ur! 😎

 6. Elin

  Jag var själv i New York för tre veckor sedan och gjorde faktiskt precis som du. Köpte lunch på samma ställe som avnjöts i parken. Jag håller med dig, affärerna med Whole food är fantastiska, jag blev fullkomligt lyrisk varje gång!

 7. eastcoastmom

  Whole Foods är vekligen bra, inte billigt direkt, men jag hoppas och ber att de ska öppna en affär i närheten av där jag bor i CT, närmsta ligger nu i Greenwich.

  Vet inte om tv-programmet Take Home Chef går i Sverige, men den kocken hittar alltid sina matlagningsoffer i Whole Foods Affärer.

  Gillar er blogg, mycket.

 8. Maria

  Jag smög runt och fotograferade som en tok i ovan nämnda affär. Gjorde en copy & paste på lunchen i CP också! 🙂

  Bilder från Whole foods.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.