Restaurang Elektra

I fredags var jag på Restaurang Elektra i Sundbyberg. Det var ett roligt besök på många vis. Dels var det en otroligt trevlig restaurang. Det låter som en självklart att man ska bli bra bemött när man går ut och äter men i verkligheten är det ju inte alltid så. Hos Elektra är servicen väldigt omtänksam och rar varför man är överseende om att den är lite förvirrad ibland.

Det som Elektra är kanske mest känd för är deras generösa portioner och jag höll på att ramla av stolen när förrätten kom in. Den hade nog räckt till familjen vid bordet intill också. Helt galet mycket. Och när jag råkade säga att jag saknade oliverna kom det in en stor skål till som inte blev påslag på notan senare. Alltså hur ofta händer sådant när man går ut och äter? I och för sig var det inga stora gröna kalamataoliver men det här är en restaurang med ett stort hjärta så jag förlåter dom ändå.

Om maten. Kanske lite ojämnt. Men gott. Enkelt och bra. Jag var hungrig och hade inte ätit lunch. Ändå fick jag lämna halva förrätten och varmrätten på grund av att jag helt enkelt inte orkade. Sedan tog det en timme innan jag kunde förmå mig att beställa in efterätt. Jag hade nämligen gjort ett gravt nybörjarfel och beställt in en trerättersmeny. Det var den dyraste på hela menyn och kostade 249:-. Helt otroligt! Varmrätten med kalvfärsbiffar var fyllda med fetaost och var väldigt fina och serverades med råstekt potatis. Inga krusiduller alltså utan helt enkelt god vällagad mat. Husets röda är italienskt och en flaska kostar 190:- . Det kändes otroligt lyxigt att spendera dessa 439:- på fem timmar.

Stämningen var bra. Grekisk livemusik, spontandans och restaurangen var fullbokad. Får jag förresten gissa att över hälften av gästerna faktiskt var greker. Jag gillar Elektra och ser fram emot fler kvällar när jag äter mig trött i trevligt sällskap! Heja Sumpan!

12 kommentarer

 1. Max

  Stora gröna kalamataoliver? Det visste jag inte ens att det fanns? 😯

 2. Elin

  äsch hjälp mig Max, vad heter de som är stora och gröna från grekland då? De hade nämligen inga gröna överhuvudtaget, bara svarta, är det bara svarta som får kallas kalamata?

 3. Max

  Kalamataoliver är de där mandelformade, lila-svarta, oliverna.

 4. Mi

  Visst är Elektra rätt trevligt? Vi brukar landa där när vi inte pallar att fixa något hemma (t ex dagen efter vi gift oss när vi var dels fullkomligt utmattade och dels ehm…aningen bakfulla…). De är otroligt prisvärda och man är proppmätt efter en varmrätt.

 5. Elin

  Max, jag ställer mig i hörnet och skäms, ska skriva halkidikis hundra gånger på rad så att jag lär mig!

  Mi, hur trevligt som helst, jag ska absolut gå tillbaka, dessutom så stannar vår buss utanför så det är ganska lätt att ta sig dit också 🙂

 6. Max

  Elin: Jag försökte inte vara besserwisser, men mitt svar kanske framstod så ändå :/ Hade varit mycket intressant med gröna kalamataoliver faktiskt. Ska kolla med chefen på en gång…

 7. Mi

  ..och jag bor precis mittemot också..om du vill ha sällskap! 😉

 8. Pia

  Jag tycker att portionerna är alldeles för stora (trots att jag ber om mindre), blir mätt redan innan jag har ätit. Och maten skulle ibland behöva mer krydda. Men håller med om att det finns ovanligt mycket hjärta och värme där, därför är Elektra ändå värt att besöka. Att det ofta är fullbokat och stimmigt gör också att stället känns lite extra levande.

 9. Elin

  Max, fast jag skrev ju “I och för sig så var det inga stora gröna kalamataoliver”, så det är ju sant eller hur? 😉
  Mi, det är ju prima 🙂
  Pia, jag såg att personalen sprang med doggybags, det kanske kan vara något nästa gång?

 10. Pia

  Doggybags låter toppen!

 11. Hanna

  Verligen god mat och stora portioner!:smile: Jag och min sambo brukar faktikt be om en doggy bag så kan vi mumsa vidare hemma…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.