Bokrean i elfte timmen

I morgon börjar Årets Bokrea och som vanligt så är det en och annan kokbok som lockar. Mina tips på lyckade inköp är Anthony Bourdains franska kök, vi har den på engelska här hemma och allt som S har lagat från den har blivit väldigt bra och Saken är biff som visserligen är tunn men ändå ett fynd för 39:- . Ja och så Malins middagstips för 30:-!!!

Själv så funderar jag på att slå till på Leilas middagstips, Nilsemils matminnen, Streetfood, Herring and baltic herring (ja till S då som älskar strömming), och Citrusköket (samma författare som till Marocko på ett fat som är en av mina favoritkokböcker),

Läs mer om bokreans alla kokböcker hos:
Kristinas kastruller
Gastronaut
Living by W
Kärlek mat och folköl

14 kommentarer

 1. Maria

  Är inte du i kokbokskarantän? Jag citerar “man vet att man har många kokböcker om man hittar TJUGO st i källaren som inte ens har saknat sedan förra sommaren.” :mrgreen:

 2. Elin

  ehum, jag hör dig inte Maria, jag tror det är lite dålig täckning här borta… 😎

 3. Kinna

  Man kan aldrig få för mycket av vackra inspirerande böcker. Kokböcker läser man ju till stor del, det är inte bara för att laga ur dem som man har dem.

 4. Karin

  kan varmt rekommendera Leilas middagstips, finns många goda rätter och massor av inspiration fås varje gång man bläddrar i den 🙂

 5. Martin

  Hittar man kokböcker man tycker om är det bäst att skaffa dom nu.
  Nästa bokrea kan det vara för sent.(och då finns det säkert nya man vill ha).Och källaren är jättebra att lagra kokböcker i om man har ett litet kök.

 6. Maria

  Jag tipsar om Anna Bergenströms Under valnötsträdet som finns till specialpris på Åhléns, 198:- idag t.o.m torsdag!

 7. Helena

  -> Maria: Jaa… jag hade för mig att jag hade sett Under valnötsträdet i Åhléns utbud, men igår när jag letade på nätet hittade jag inte den. Jag ska definitivt köpa den. Kärlek, oliver och timjan är min absoluta favorit, så den här kan ju inte vara annat än bra… 😛

 8. Maria

  -> Helena: Det är ju inte en egentlig bokreabok (3-dagarspris) så det är nog därför den inte ligger med på nätet. Jag har iaf köpt den till en arbetskamrat idag (och ska nog köpa en till mig själv när jag går ett varv på lunchen) så jag vet att den finns och att den kostar så! 😀

 9. Thomas

  Jag blir fruktansvärt influerad av kokböcker. Sen är det ju otroligt medryckande när ni skriver att det finns lite fynd. Älskar att gå runt i affärer och kolla kokböcker. Det finns en jättebra bok som gör maträtter och andra njutningsmedel utefter de sju dödssynderna. Glömt vad den heter , men otroligt bra.
  Istället för konst på väggarna kan man faktiskt ha snygga kokböcker.

 10. Frida

  Åh vilka härliga boktips!

 11. emma

  jag undrar lite om bourdains bok, vad innehåller den för typer av recept egentlligen? han är ju en imponerande man och boken är sjukt snygg men är recepten kluriga?

 12. Elin

  emma, det är ganska rustik fransk mat (läs. massor av smör….) och med en hel del anekdoter att läsa, dessutom så är boken ännu snyggare under pappersomslaget, åtminstone i den engelska versionen

 13. Karin

  för er som inte känner till den vill jag tipsa om bokfynd.nu
  Bokfynd jämför flera internetbokhandlar och det är ju aldrig fel att köpa trevliga kokböcker billigt 🙂

 14. Fredrik

  Ha ha…skrattade gott åt kommentaren “kokbokskarantän”…kände kanske igen mig lite…kokboksnörd som man är…

  Den traditionella Bokrean har ett relativt dåligt utbud på matnyttiga böcker tycker jag nog…ska man fynda är det nätbokhandeln som gäller. Bokus, adlibris, bokfynd, Amazon…där hittar man de där böckerna som “aldrig” dyker upp på rean…

  Själv hittade jag dock följande fynd på adlibris (även om inte alla var med på rean):

  Samuel Clark “MORO – The Cookbook” isbn 009188084X
  Gray Kunz “Elements of Taste” isbn 0316608742
  Le Cordon Bleu Chef “Le Cordon Bleu Complete Cooking Teqnicues…” isbn 0688152066
  Jeffrey Steingarten “Man who ate Everything” isbn 0747260974
  Anthony Bourdain “Les Halles Cookbook” isbn 0747566887
  Nobu Matsuhisa “Nobu” isbn 1903845203

  …och tänk om den engelska verisionen av El Bulli NÅGON GÅNG kunde vara med på rean…

  När jag var i Barcelona senast fanns flera årgångar…alla på KATALANSKA! lol

  Ha det gött!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.