Majsbröd

De här majsbröden går fort att göra! Jag postar grundreceptet nedan och sedan är det bara att variera innehållet beroende på vad du har hemma. Dagens batch kryddades med lite spiskummin, cayennepeppar och chiliflakes. Jag provade även att ha limesaft men det gick inte så bra. Ett tips är att blanda i finhackad röd chili eller gröna jalapenos. Bra bröd för skafferitömning alltså.

Majsbröden kan ätas till frukost men är också snabba att göra till lunch. Idag fick de sällskap med av en fruktsalsa och lite avokado. Bra mellanmål till vår ettåring som gillar att äta själv!

Komihåg: platta ut bröden ordentligt i pannan, de växer snabbt på höjden och blir lättare att steka om de inte är så tjocka. Smeten räcker till ca 10 st i “pannbiffstorlek” men jag brukar göra mina större så att det blir 5-6 stycken. Stek ett par minuter på varje sida och ät dom varma!

nystekta MAJSBRÖD – ca 10 st

 • 500 gram majskorn
 • 2,5 dl vetemjöl
 • en nypa salt
 • 1-2 ägg (idag hade jag bara ett och det fungerade)
 • 2 tsk bakpulver
 • lite finhackad rödlök
 • olja att steka med
 1. Tina majsen om den är fryst. Mixa den med stavmixern, det gör inget om det är hela korn kvar.
 2. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
 3. Fram med stekpannan, klicka i några skedar av röran, och forma små platta bröd direkt i stekpannan. Stek på båda sidor – klart!

10 kommentarer

 1. tina

  åh denna fantastiska sida!
  igår blev sambon och jag så himla sugna på att baka majsbröd, så idag planerade jag att ge mig ut i internetdjungeln. när jag letar recept brukar denna sida vara en av dom första jag spanar in. och döm om min förvåning när jag inte hittar receptet i arkivet utan som allra nyaste inlägget. tack! nu går ni banne mig upp i topp som favoritsida! 5,0 poäng av mig!

 2. Elin

  haha, vad roligt! är det något annat recept som du behöver hjälp med? 😉

 3. tina

  ja när du ändå frågar så… 🙂
  jag har köpt färsk kardemumma, en hel liten påse. dom är ju goda att sitta att knapra på i soffan, men tanken från början var ju att dom skulle hamna i maten. vet bara inte riktigt hur…

 4. Elin

  busenkelt, gör den här kycklingcurryn

  Enkelt och doftar fantastiskt!

 5. Noac

  Trevlig sida, hit kommer vi fler gånger….

  Såg att ni hade provat kshocolat brownies och inte var så nöjda, vi har provat kshocolat “Oboy”, eller vad man kan kalla det; stora mörka chokladbitar som man löser i varm mjölk, smakar fantastiskt och är en kanonbra present “istället för en blomma”.

  -Sida sparad under favoriter

 6. tina

  nu har jag gjort majsbröden, goda! 🙂
  bokmärker kycklingcurryn, det låter väldigt gott. tack för hjälpen!

 7. Lina

  Hej! Det är första gången jag hittar den här fina sidan. Jag är lite av en köksanalfabet men har börjat prova mig fram. I helgen såg jag en glimt av ett Nigella program där hon lagade det här receptet som jag blev intreserad av. http://recept.nu/1.37699/nigella_lawson/kott/chili_con_carne_under_majsbrodstacke MEN jag tål inte mjölk, (och dessutom avskyr sambon ost, speciellt smakrik sådan:roll:) har ni någon hjälpande ide´om hur jag kan göra ett majsbrödstäcke utan mjölkprodukter? Tack på förhand! / Lina Nu ska jag se mig om lite mer på er sida!

 8. Karin

  Tina: Var har du köpt färsk kardemumma? Har letat efter det länge… 🙂

 9. Majsbröd med polenta » Tre tjejer i köket

  […] Det här brödet kom till en dag när jag var vabbade och det inte var läge att åka och handla mer ingredienser. Bröd skulle alltså bakas utan jäst. Tanken var först att göra scones men så hade vi ingen fil eller yoghurt att blanda i. Så därför blev det en ny variant av majsbröd som blev riktigt bra. Det förra finns att läsa här. […]

 10. Kalljäst bröd över natten » Tre tjejer i köket

  […] Snabbt frukostbröd Annes scones Citronbröd Magnus frukostbullar Snabba fröfrallor Brytbröd med basilika Polentabröd på en halvtimme Frasigt bröd Matigt majsbröd […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.