Åh Bolero

Ibland så springer man på små guldkorn som man inte vet om man ska blogga om dem eller inte. För om alla springer dit så kanske det slutar med att man själv inte får plats. I somras tex så fick jag under väldigt högtidliga former följa med till en hemlig hotellbar mitt i city som var riktigt bra. Vi letade lite i blindo, hamnade på sjunde våningen och följde en lång korridor ut på ett tak där en liten fin utebar väntade. Men sådana där ställen får man nog bara tipsa om när man är offline.

Hursomhelst. När Alice bloggade om sitt nyfunna guldkorn så blev jag ju förstås väldigt nyfiken. Så ganska snart hade vi en lunchdate där. Oj vad bra det var. Så i förrgår var jag redan tillbaka.

Bolero har en massa fördelar.

1. Det ligger mitt i stan. Man behöver alltså inte krångla upp för trapporna på Kulturhuset, sitta på högljudda Kungshallen, äta tråkiga mackor på diverse kaffekedjor, utan man går bara rakt över gatan vid Åhléns City. Framme.
2. Det är snyggt. Som ett reportage från Sköna Hem. Som ett annex till Grill. Jag vill ha mattan, fåtöljen och kaffebordet med mig hem.
3. ja så var det ju maten förstås. Lunchen kostar 70:-. Medan vi väntar så får vi en liten bruschetta med en grön ärtpuré vid sidan om. Här finns alltså inget salladsbord. Å andra sidan så brukar de ofta vara tråkiga med trötta rårivna morötter och saker från konservbrukar. Och det saknar inte jag. Men lunchen är god. Havsabboren gjorde mig glad och jag har även hunnit med en grillad toast med entrecote. Som om jag någonsin skulle kunna säga nej till en steak sandwich.
4. Och de har det där lilla extra. Chokladbiten efteråt. Soyamjölk till kaffet för de som vill. Snygga tallrikar. Ännu snyggare tapeter på toaletten. Bra bossanova i högtalarna. Och så flörtar man man lite med småbarnsföräldrar – titta upp i höger hörn när du kommer in så får du se.

Själv så vågade jag inte knäppa kort när jag var där i fredags. Det satt en sk C-kändis vid bordet mittemot och om jag hade börjat knäppa kort på inredningen så att det ju verkat som ett desperat försök att få honom på bilden.

Men kom ihåg nu. Berätta inte för någon att ni har läst det här!

8 kommentarer

 1. Lilla Blå

  Bra tips! Det verkar som om Bolero är en restaurant jag definitivt måste testa någon dag.

  Jag kan tipsa om en bra restaurant jag besökte i fredags. Texas longhorn på sankt paulsgatan. Liten mysig restaurant med de mest underbara rätter. Jag åt nachos med chili till förrätt och sedan ribs. Jag kan bara säga mmmmmmm.

 2. Elin

  Texas Long horn är en kär favorit. Vi är oftast på den som är på Fleminggatan. Deras chili som varmrätt är välinvesterade 130:- (eller vad den nu kostar, men typ däromkring) Och Texas Long horn säljer även finfina hamburgare en trappa upp på Kungshallen, men där är det i princip omöjligt att få bord.

 3. Annika

  Ah, jag vet vilken hotellbar du menar!

 4. xtian

  Hotellbaren var enklast i Sverige att lista ut…men jag säger inget… 😉

  Är numera sugen på Bolero. Lätt med barnvagn?

  /Xtian

 5. Elin

  Xtian, det funkar bra med barnvagn, om man inte är mer en eller två vagnar i sällskapet. Det finns flera barnstolar och det är ganska rymligt att parkera vagnen om man är undviker värsta lunchrusningen (vilket dock är regel nummer ett endå när man lunchar med bebis)

 6. Therese

  Beökte Bolero igår tillsammans med sambon. Jag beställde en hälsotallrik som både var prisvärd och utgod. Dit ska vi gå igen! Sanna mina ord.

 7. Maria

  Sådärja, nu har även denna tredjedel av kökstjejerna besökt Bolero i sällskap med två arbetskamrater. “Åh vad gott” “Åh vad snyggt” “Allt ser så gott ut” var några kommentarer i luften. Salladen med grillad halloumi, rostade grönsaker och pinjenötter som jag åt var super! 🙂

 8. Helena

  Nu har även minstingen hittat dit. Gott, snyggt och trevligt. Och ett extra plus för läget. Perfekta lunchstället när jag träffar vänner som är i stan på besök och som ska med tåget hem och har lite ont om tid (nära Centralen, alltså). 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.