Indisk mat i Malaysia

Ute pa var manadslanga resa i asien sa forde jag en flitig pappersdagbok om allt jag skulle uppdatera har i matbloggen. En hel bok fylldes med mat och intryck och sa har i efterhand sa borde jag nog ha burit den narmast kroppen. For boken kom namligen inte med hem till Sverige utan blev kvarglomd pa hotellet i Tokyo. Bittert men sant. Jag maste erkanna att luften har gatt ur mig lite att uppdatera fran resan men har kommer lite guldkorn fran resan ivarje fall:

Vi stannade en natt i Georgetown pa Penang pa vagen till Langkawi. BayView Hotel var billigt men trakigt. Eftersom vi skulle upp tidigt morgonen efter sa valde vi att ata middag pa hotellets spekakulara resturang. Den roterar 360 grader och har en fin utsikt over Georgetown. Buffen som serveras ar ganska usel men man forlater dem da utsikten som sagt ar otroligt bra. Sa har i efterhand sa onskar vi att vi hade stannat pa Eastern &Oriental Hotel istallet men vi hade helt enkelt gjort for dalig resarch infor Georgetown.

Vart basta minne fran Georgetown ar dock en riktigt bra indisk resturang som vi at lunch pa. Om ni aker till Georgetown sa far ni inte missa Passage thru India!

Menyn ar sydindisk och har bland annat en av de ratter jag gillade mest nar jag var i Kerala; Navarathman Khorma vilket ar mild curry med ganska mycket frukt i. Och precis som i Kerala sa serveras maten har pa ett bananblad. God bananbladsetikett ar att vika bladet nedat (mot dig)om du har varit nojd med maten och att vika det uppat om du inte har varit nojd. Vi var mer an nojda och holl nastan pa att ga tillbaka nagra timmar senare (och med tanke pa hur trakig mat det var pa hotellet sa borde vi ha gjort det).

Nar vi var dar sa var det ganska tomt pa gaster sa kocken hann bjuda oss pa flera av sina favoritcurries. Den basta var smaksatt med tamarind och den var helt klart en av mina battre curries nagonsin. Hemma i januari sa maste jag leta reda pa tamarind!

Adress till Passage thru India: 5M/L Jalan Tanjung Tokong, Tanjung Tokong, Penang, 10470

3 kommentarer

 1. Kinna

  Vad ni verkar ha haft det mysigt. Synd med boken.
  Tamarind finns på China market, Olof Palmes gata. Är nog ganska vanligt i asiataffärerna i Stockholm

 2. Charlotte

  Jag har nyligen skaffat en indisk pojkvän, och ikväll åt jag traditionell lantlig middag hos honom med hans indiska vänner . Det såg otroligt torftigt ut med “risgröt” (ris med en massa vatten som fått koka läääänge – det såg ut som avkoket av ris med lite riskorn simmandes i..) Men OJ så gott det hela var – risgröten blandades med en kycklingcurry och åts som en slags soppa/gryta i djup tallrik med sked – och den heta curryn mildrades betydligt med hjälp av risgröten . Hur han fick till kycklingen är ett mysterium (innehöll allt från vitlök, ingefära, koriander, kummin, gurkmeja, kanel, grön chili, garam masala, senapsfrön och lagerblad, hel kardemumma etc) men det blev otroligt gott!!!

 3. Morgan

  😉 Älskar era bilder å älskar mat. En sak jag hört är att i Indien äter man med Gud när en äter tillsammans med ngn människa… har ni hört det? när ni var i Indien?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.