Risotto med tomat, ruccola och pinjenötter

Som en motvikt till all julmaten igår lagade vi en icke-julig middag idag. Laxfiléer i portionsbitar fick sällskap på tallriken av lite balsamicocréme och den här goda risotton. En flaska Jacob’s Creek Chardonnay passade fint till.

Risotto med tomat, ruccola och pinjenötter

Till 3 portioner behöver du:
4 dl grönsaksbuljong
½ dl vitt vin
1 liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1-2 msk smör
1½ dl arborioris
1 dl riven parmesan
50 g ruccola
100 g körsbärstomater
rostade pinjenötter
svartpeppar

Gör så här
Koka upp buljongen tillsammans med vinet. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i lite smör. Rör i riset och späd allt eftersom med buljong. Låt koka på svag värme under omrörning under ca 20 minuter eller tills vätskan kokat in i riset. Rör ner resterande smör, smaka av med nymald svartpeppar och rör i den rivna osten. Grovhacka salladen, skölj och dela tomaterna. Rör ner sallad och tomater i risotton och strö över pinjenötterna. Servera!

Tyvärr har jag inte koll på var receptet kommer ifrån ursprungligen, jag hittade en utriven sida bland mina sparade recept.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.