Chokladsouvenir från Estland

När vi var i Estland fick jag tipset att hålla utkik efter Kalev och deras prisbelönta choklad. Nu hittar jag inget om detta på nätet, men i en tidning på flyget så stod det att just denna choklad fick priset som Årets Godis i Estland.

Det här är vit choklad med blåbär och rispuffar som utnämnts till årets godis. Jag hittade den på Stockmans och blev glatt överraskad. För ibland blir vit choklad väldigt sockrig och ibland blir den väldigt smaklös. Den här var alldeles lagom. Idén med vit choklad och blåbär måste jag fundera vidare på. Just nu ångrar jag bara att jag inte köpte mer choklad!

12 kommentarer

 1. John

  På väg hem från jobbet åker jag varje dag med buss 73 som passerar Norrtull. Precis vid stora korsningen har en ny butik öppnat som har texten “Estländska delikatesser” på sina skyltfönster. Kanske finns det mer Kalev där?

 2. Veronica

  Provade också Kalevs vita choklad med blåbär när jag var till Estland i september och jag ångrade också att jag ej köpt på mig mer av den 😕

 3. Svante

  Testa att göra Gino på den!

  Frysta hallon, frysta blåbär i en form och sen riven vit choklad över. In i ugnen och frossa!

 4. Elin

  John, det lät som ett intressant tips. Kanske måste titta in där nästa gång vi har förbi PrisXtra, för det är väl det området nu menar?

  Svante, jag har varit inne på just den idén. Eller om jag kunde få med rispuffarna i ett kakbak med just blåbär och vit choklad???

 5. Max

  Kan man få tag på denna choklad i sverige på nåt sätt?

 6. John

  Elin: Precis, gångavstånd från Prisextra vid Norra stationsområdet. Verkar som en trevlig butik, har sett fler och fler kunder där på sistone!

 7. Marianne

  Kalev gör inte bara god choklad. De brukar ha väldigt fina förpackningar tex till jul och påsk! Om ni ska till Estland i juletid får ni hålla utkik!

 8. Anders

  Den är grymt god 🙂

 9. Ulrika

  Mmmmmm…..vilken underbart god choklad :lol:. Egentligen gillar jag inte vit choklad men när jag såg denna i Taxfree shoppingen på Silja Serenade i helgen var jag ju tvungen att testa. Nu ångrar jag också att jag inte köpte fler. 😥

 10. Elin

  jamen visst är den! Den dissas säkert av chokladproffsen men jag gillar kombon med vit choklad och blåbär. Ryktet har sagt att de går att få tag i på NK men jag har aldrig kollat upp det…

 11. Fridha

  Å den vill jag också testa! Vit chok är de bästa jag vet:lol:
  Jag gör ett litet arbete om estland och behöver all info jag kan få om Mat och dryck i Estland! Nån som kan hjälpa mig? Jag ska sälja Estland!

  typ då

 12. Elin

  Fridha, kika på http://nami-nami.blogspot.com/ som är en estnisk matblogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.