Snabb pasta med biff, kantareller och soltorkade tomater

Att ha snabba rätter med några få ingredienser på sin repetoar är bra. När det krävs väldigt lite ansträning för en god middag tycker i alla fall jag att jag har lyckats i köket. Med några färska kantareller och lite hyvlad pecorino blev den här pastarätten en riktig höjdare. Vi drack det italienska vinet Villa Puccini till, ett fruktigt vin med tydlig körsbärssmak, och tyckte att kombinationen var lyckad.

Snabb pasta med biff, kantareller och soltorkade tomater

Till två personer behöver du:

3 hg ryggbiff
ca 150 g kantareller
6-8 soltorkade tomater
1/2 purjolök
en skvätt rödvin
2 dl matlagningsgrädde
ca 1 msk Maizenaredning
salt
svartpeppar
ca 1/2 kruka persilja (bladpersilja eller vanlig krusig)
ca 80 g pecorino
1 paket färsk pasta – valfri sort
olja eller margarin till stekning

Gör så här:

Stimla biffen och fräs den i lite olja. Dela kantarellerna på längden (stora bitar är gott!) och strimla purjon och de soltorkade tomaterna. Nu går det undan; tillsätt grönsakerna i grytan/pannan och låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt vin, matlagningsgrädde och redning. Låt puttra i ca 10 minuter. Krydda med hackad persilja, salt och svartpeppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg upp rätten på ett fat och toppa med hackad persilja och hyvlad pecorino.

Snabb pasta med biff

En kommentar

  1. Omelett – en räddare i fredagsnöden » Tre tjejer i köket

    […] en stund ska vi laga en variant på den här pastarätten, vilket ju är ett steg i rätt riktning. Snart är både jag och de andra tjejerna på banan […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.