Mat i Malaysia

Om två veckor så har vi precis landat i Singapore och sedan så väntar en månads semester i Malaysia inklusive några dagar i Tokyo. Förutom sol och värme så längtar vi efter god mat och jag har börjat göra lite research på nätet. Därför tänkte jag efterlysa lite tips bland er läsare på matrelaterade saker och resturanger i framför allt Singapore, Kuala Lumpur, Georgetown, Langkawi, Desaru och Tokyo.

9 kommentarer

 1. alexander

  Hej, jag åker till Kuala Lumpur på måndag och ska stanna 3 veckor (jobbresa). Jag är också intresserad av tips, men kan förståss också rapportera själv om jag hittar något bra.

 2. Linda

  Hej! Vill börja med att säga att jag gillar er blogg, den inspirerar verkligen! Jag var några dagar i Tokyo i våras, och åt inte annat än god mat. Allra bäst var en chabu-chabu vi åt på en liten restaurang på gångavstånd från Shinjuku station. Vill minnas att vi hittade dit med hjälp av Lonely Planet Japan (upplaga som köptes 2003), men stället var trots det inte fyllt med turister utan hade en skön japansk känsla. Vi satt på golvet på andra våningen, och kvinnan som serverade oss var väldigt hjälpsam och full med intressant information om maten -som var bland det godaste jag någonsin ätit. Sen får man ju inte missa att äta rullbandssushi när man är i Japan!

 3. Fredrik

  Singapore kräver såklart en Singapore Sling på Raffles! dessutom kan man väl tänka sig en singapore noodles nånstans vid gatkanten.

  När jag var i Singapore kring 2000 tyckte jag att det roligaste vara att promenera i kinakvarteren och hoppa in i nåt mattempel och äta det som erbjöds för stunden. Arabiska kvarteren var betydligt mindre och glesare på restauranger.

 4. Stefan

  Jag kom precis hem från en jobbresa till Kuala Lumpur. Jag åt mycket gott på alla möjliga lokala ställen. Jag tyckte mest om nudelsopporna och de rätter de beskriver som “tai”. Ofta blev det att äta på en food court så alla fick välja vad de ville. De finns överallt, speciellt i deras jätteköpcenter.

  En kväll tog jag taxi till ett indiskt getto vid KL Sentral och åt på en indisk resturang. Man åt där med bröd från palmblad. Det var mycket gott och roligt!

  Taxi i KL är billigt, men ack sådant problem. Det var mycket enklare att åka med tunnelbanan, monorailen eller lrt:n.

  Lycka till med att skära med skeden
  Stefan

 5. Elin

  Alex, jag litar på dig och hoppas att du hinner uppdatera här innan jag kommer fram till KL!

  Linda, tack och välkommen hit!:razz: Jag kan tänka mig att vår lilltjej (som kommer att vara ca 10 månader på resan) kommer att gilla rullbandssushin, jag ser framför mig hur faten kommer att flyga och fara 😉

  Fredrik, Raffles har diskuterats fram och tillbaka. Sambon fyller nämligen jämt när vi är i Singapore och ett tag funderade vi på om vi skulle bo där en natt. Nu passar det inte riktigt in i reseschemat men det kanske går att klämma in en drink där ivarje fall. Ska jag vara uppriktig så vet jag inte ens om jag gillar Singapore Sling, är det inte ganska sött????? Men kinamaten står högt upp på listan här hemma!

  Stefan, tack för tips! Palmbladstallrikarna minns jag från Indien. Det gällde att inte kladda ihop riset med rörorna för mycket för då blev bananbladet jätteblaskigt vilket var lite krångligt när man åt med händerna, men det kanske blir ett bra tillfälle för vår lilltjej att äta på egen hand (eller inte, haha)

 6. alexander

  Hej igen.
  Nu har jag varit i Kuala Lumpur tre dagar. Tyvär ligger både mitt hotel och min arbetsplats lite utanför centrala KL i Petaling Jaya och eftrsom arbetsdagarna är långa har det inte funnits så mycket tid att utforska restaurangutbudet ännu.

  Hittills har vi ätit lunh och middag i de lokala köpcentrumen. Maten har varit god och billig. Runt 1-2euro för någon kyckling med ris/nudlar och t.ex iste till.

  Ett tips har jag dock, det pågår just nu (och hela november) en gastronomisk festival i Kulala Lumpur. Mer information finns på http://www.migf.com men det hela går ut på att man på ett antal restauranger kan äta speciella festivalmenyer för ungefär 40 euro utan dryck, eller 75 euro inklusive vin. Vad jag har sett på hemsidan verkar det vara ganska prisvärt med tanke på vad man får.

  Jag återkommer med mer information om jag upptäcker något roligt.

 7. Elin

  Alexander, matfestivalen var ju ett kanontips! Vi dyker upp I KL nästa helg, så du hinner tipsa flera gånger innan dess :mrgreen:

 8. Elin

  Alexander såg just att Epicure Malaysia även är nästa helg!

 9. Messmörsås som hos faster Eva » Tre tjejer i köket

  […] Yorkshirepuddingen hemma på middag. Eftersom de snart överger den kalla nord för en tripp till varmare breddgrader blev det lite svenska smaker i huvudrätten, älgfärsbiffar med potatispuré och messmörssås. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.