Färsbullar med soltorkade tomater och oliver

Att ha färs i frysen är ett säkert kort. Jag är säker på att många gör en köttfärssås av gammal vana, men det är inte mycket jobbigare att göra goda färsbullar. Jag har testat några olika varianter tidigare, men grundreceptet är alltid detsamma. Den här gången använde jag blandfärs istället för nötfärs och det var en riktig hit. Färsbullarna blev väldigt mycket saftigare och smakerna blev mer tydliga. Ofta har jag svårt att hitta blandfärs i mataffären, men fr o m nu kommer jag i så fall att köpa både fläskfärs och nötfärs och blanda själv.

Jag formar ofta stora bullar (det går ju fortare än att göra många små), fräser dem hastigt i stekpanna och låter dem sedan gå färdigt i ugnen. På det viset är risken för att bränna dem mindre.

Färsbullar - klara för stekning

Färsbullar med soltorkade tomater och oliver

Till 15 färsbullar behöver du:

600 g blandfärs
1/2 rödlök
10 soltorkade tomater i olja
15 gröna oliver
2 msk ströbröd
ca 1 1/2 dl vatten
1 ägg
salt
vitpeppar
chilipulver
margarin – till stekning

Gör så här:

Finhacka löken, de soltorkade tomaterna och oliverna. Blanda ströbröd och vatten och låt stå i ett par minuter. Tillsätt färsen och resten av ingredienserna. Forma till större bullar och stek dem i lite margarin så att de får fin färg. Låt färsbullarna gå klart i ugnen, ca 15 minuter i 175 grader. Servera tillsammans med tomatsås och pasta, t ex.

Färsbullar

Färsbullar

4 kommentarer

 1. Lisa.

  Ett bra tips är att köra köttbullarna ett par minuter i mikro och sen bryna på dom i stekpannan, så slipper man os och att värma upp ugnen.

 2. Elin

  Jag gillar Lisas idé, ska definitivt provasvid tillfälle!

 3. Tre tjejer i köket » Barnmatsakuten: köttbullar med oregano och fårost

  […] lime och koriander Italienska köttbullar i tomatsås med rostad paprika Färsbullar i tomatsås Färsbullar med soltorkade tomater och oliver […]

 4. Färsbullar med citron och basilika » Tre tjejer i köket

  […] Färsbullar med soltorkade tomater och oliver […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.