Pastarullar med smak av höst

När vi hittade all den där svampen skrev jag ju att en del av dem säkert skulle hamna i Berits svampcannelloni och i fredags var det dags.

Ingredienser
1 pkt färska lasagneplattor, ca 200 g
ca 400 g färska trattkantareller
1½ dl finstrimlad purjolök
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk japansk soja
1 burk kesella 10%

Tomatsås:
1 fp krossade tomater
1 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
½ pressad vitlöksklyfta
1 tsk socker
1 dl riven, lagrad ost

Gör så här
Stek den rensade svampen i smör med purjolöken. Krydda med salt, peppar och soja. Dra av pannan från plattan och rör i kesellan så det blir en smet. Gör såsen genom att koka upp tomaterna och vattnet. Smula i buljongtärningen och pressa i vitlöken. Låt koka ihop på svag värme och smaka av med socker.

Lägg ut lasagneplattorna och fördela ut svampröran på dem. Rulla ihop och lägg i en ugnsform, eller gör stubbar genom att skära varje rulle i två till tre bitar och ställa dem upprätt i formen. Se till att de står tätt bara så att de inte rullar upp sig. Häll tomatsåsen över och omkring pastarullarna. Strö på den rivna osten och grädda i 200° i 20-25 minuter.

Cannelloni med trattkantareller

Marias kommentar: Nästa gång ska jag nog ta i svampbuljong istället för grönsaksbuljong i tomatsåsen för en mer distinkt svampsmak. Jag använde torkad svamp och missbedömde mängden lite så det blev tyvärr lite för lite svamp i rullarna. Receptet är ändå helt klart ett som vi kommer göra fler gånger.

Färska lasagneplattor är suveräna när man ska göra cannelloni, jag har provat hårda pastarör en gång och det gör jag inte om. Tålamod är inte min starkaste sida och den gången höll fyllandet av rören på att driva mig till vansinne.

Till svamprullarna drack vi Jacobsen Brown Ale som sedan några veckor är en nyhet på Systembolaget. Ett gott öl, men tveksamheten inföll om det verkligen är godare än ett annat av våra favoritöl Newcastle Brown Ale eller ej. Vi beslöt oss därför raskt för att en provning av de båda kombattanterna måste ske snart. Resultatet av denna provning kommer säkerligen att hamna i en blogg nära dig.

En kommentar

  1. Pastarullar med morötter och spenat » Tre tjejer i köket

    […] serverar sina med trattkantareller eller med emmentalerost och italiensk […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.