Runmarö Krog

Söndagmiddagen intogs på Runmarö Krog dit vi åkte med vår egen båt (gästbrygga finns).

Krogen har en stor veranda precis vid vattnet där man kan sitta och njuta av kvällssolen och den goda maten. Just den här söndagen var menyn lite decimerad då vissa råvaror tagit slut, men i vanliga fall finns det flera lockande alternativ. Servicen var korrekt och trevlig, vi kommer säkert återvända hit fler gånger under semestern!

Brödkorg och färskost
Brödkorg med två olika tunna knäckebröd och färskost med basilikasmak

Fisk- & skaldjursgryta
Mitt val blev en fisk- och skaldjursgryta med rouille och chilistick. Matigt med potatis i grytan, lite blandade fiskar och spänstiga skaldjur. Mycket smakrikt och gott med hetta från rouillen och chilisting från sticket!

Halstrad gös
Sambon åt en halstrad gös med gräddkokt fänkål, hemgjord svart pappardelle och sardellvinägrette. Eftersom han är mycket matglad tyckte han att portionen var lite i snålaste laget. Däremot så smakade det väldigt bra. Normalt sett är han skeptisk till sardeller, men i den här vinägretten gav de en fin sälta som passade bra till pappardellen.

Jordgubbar och glass
Till efterrätt åt vi jordgubbar med vaniljglass – så enkelt och så gott!

Hitta hit:
Runmarö Krog ligger vid Styrsviks brygga på Runmarö. Du kan komma dit genom att ta buss 433 från Slussen eller bil till Stavsnäs och därefter åka Waxholmsbåt eller taxibåt över till Runmarö (tar ca 5-10 minuter).

N 59° 16.8′ E 018° 43.9′

En kommentar

  1. Max

    Så, frågan är då givetvis: Är maten värd den långa resan från stan?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.