Butik för matintresserade i Hammarby Sjöstad

Via en matintresserad konsult på jobbet och från Hammarby Sjöstads site (service/kommande service) kommer följande information:

FineFood
I början av augusti öppnar en annorlunda mataffär i Hammarby Sjöstad. Inspirationen kommer från en Dean and Deluca-affär i New York där bara det bästa får plats på hyllorna. FineFood är en butik grundad av kockar som brinner för matlagning. Butiken kommer ha all ost- och charkuteriförsäljning över disk där kunderna servas av riktiga kockar och kallskänkor. Även kaffe kommer säljas manuellt och malas a la minute. FineFood kommer jobba hårt för att erbjuda de allra senaste och bästa råvaror som finns och självklart jobbar de säsongsrelaterat. Butiken kommer även ha färdiglagad mat, sallader, såser mm och arbeta med alla typer av catering.

Butiken kommer att ligga på Hammarby Allé 62 vid Lumatorget. Låter helt klart lockande även om det är en rejäl omväg för de Kungsholmenbaserade kökstjejerna.

4 kommentarer

 1. Anne

  Låter lovande! 🙂

 2. Pia

  Kul! Dean & Deluca-butikerna är i New York är inga dumma förebilder. Och de säljer Swedish fish-godisar i fina förpackningar.

 3. Hh

  Nu har dom haft öppet ett par veckor! Och det är helt klart en trevlig affär. Dom har en hel del smått och gott från olika delar av världen samt en hel del från små lokala producenter i Sverige. Jag har fastnat för deras trevliga chark där det har blivit några stopp på väg hem från jobbet, och framförallt för att tjejen och killen som driver affären är mycket trevliga.

 4. Elisabet

  Jag älskar Finefood! Det är verkligen en butik som man kan gå in i gång på gång. De är också så smarta eftersom de säljer mjölk och yogurt och annat man ändå behöver samtidigt som de har ett jättespännande sortiment i hyllorna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.