Pasta med lufttorkad skinka

Pasta med lufttorkad skinka

Enkla pastarätter fungerar som första hjälpen på sommaren (och för all del alla andra årstider). Den här rätten gick snabbt som ögat att tillaga och smakade dessutom riktigt bra tillsammans med ciabatta och färskost.

Till tre portioner behöver du:

1 paket färsk pasta (eller annan pasta)
1 1/2 grillad paprika
1/2 purjolök
1/2 zucchini
20 st stora gröna oliver
1 hg lufttorkad skinka
1/2 tråg rucola
2 tomater
1 burk lätt creme fraiche
3/4 grönsaksbuljongtärning
en gnutta salt
svartpeppar
cayennepeppar

Gör så här:

Dela paprikan och skiva purjon och zucchinin. Fräs i lite olja. Tillsätt creme fraiche, buljongtärning och kryddor. Lått puttra i ett par minuter och häll i oliverna och tomaterna i klyftor. Koka pastan och blanda den med såsen. Dela skinkan och lägg i tillsammans med den sköljda rucolan. Toppa ev med lite hyvlad parmesan.

Helenas kommentar: Jag hade tänkt ha i lite färska champinjoner, men svamparna i den lilla ICA-butiken såg så ledsna ut att de fick stanna kvar hos sina kompisar. Det går förstås utmärkt att ha i de grönsaker man tycker om; nästa gång har jag nog i lite soltorkade tomater och kronärtskockor. Och istället för den lufttorkade skinkan funkar det så klart med rökt skinka, kassler, bacon eller inget skinkigt alls! 😉

En kommentar

  1. Sara

    Åh, det där verkar gott! Tack för tipset 😮

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.