Potatissallad med sparris och fetaost

Det blir en hel del fetaost i matlagningen just nu. Egentligen kan man ju äta det året om men fetaost passar så bra till en massa somrig mat. Till grillat, i sallader, som pålägg till picnicmackorna. Just nu går det åt ett paket i veckan här hemma.

När vi åt lunch ute på Asknäs häromveckan passade vi på att köpa sparris från deras egna odling. Tyvärr var den späd och tunn (jag antar att deras försäljning går bra och att jag kom lite sent på dagen för att handla) men vi stekte den i olivolja istället för att koka den och det gick alldeles utmärkt. Den späda gröna sparrisen fick bli en av huvudingredienserna i den här potatissalladen tillsammans med just fetaost.

Potatissallad med sparris och fetaost

 • kall kokt potatis i bitar
 • finstrimlad purjolök
 • kokt/stekt grön sparris
 • fintärnat äpple utan skal
 • smulad fetaost
 • salt och peppar

Dressingen var med min nya favoritvinäger: balsamvinäger med chili och olivolja. En vit vinäger hade ju varit snyggare  men jag var lite ivrig att testa den här vinägern, så potatisen blev lite “brunfläckig”. Men det är ju smaken som räknas.

En liknande  variant är Helenas potatissallad med sparris som har en senapsdressing

3 kommentarer

 1. Kinna

  Hej, nu kollar jag ert antivisur/spam skydd. Hoppas det funkar att få fram kommentarerna. 😛

 2. Helena

  Låter jättegott! Och vad bra att du påminde mig om “min” potatissallad; den är det dags att göra igen!

 3. danne

  Låter gott! Måste prova.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.