Potatissallad med grön sparris

Det vore trist om midsommarhelgen bara skulle vara en endaste dag, d v s midsommarafton, så för att göra klart för både mig själv och sambon att helgen minsann inte är över fick det bli sommarmat á la lite de luxe idag. En potatissallad med sparris, färska örter och balsamdressing. Lite rostbiff, några skivor kalkonpastrami och så rester från gårdagens skagen.

Till två hungriga personer behövs:

ca 15 färskpotatisar
1 liten rödlök
3 msk finhackad bladpersilja
2 msk finhackad gräslök
10 gröna sparrisar

dressing:
½ dl olja
2 msk vit balsamvinäger
½ msk fransk senap
flingsalt
svartpeppar

Gör så här:

Tvätta och koka potatisen så att den är “färdig light” (den ska inte vara för mjuk, för då faller den lätt isär). Hacka gräslök, bladpersilja och rödlök. Blanda ihop dressingen. Dela potatisen, häll över lite dressing och strö sedan över örterna och rödlöken. Skölj sparrisen och skala den ev. Koka sparrisen i saltat vatten i ungefär 5 minuter så att den fortfarande är krispig. Dela sparrisen och lägg överst i salladen. Häll över lite mer av dressingen och servera.

Ursprungsidén till salladen hittade jag i DN, men eftersom jag verkar ha kommit in i ett göra-om-recept-stim gick det ju förstås inte att bara göra rakt av enligt receptet. =)

Kommentar, 26/6: potatissalladen var faktiskt ännu godare dagen efter! Ovanligt goda rester!

2 kommentarer

  1. Tre tjejer i köket » Arkiv » Basilikagubbar

    […] Basilikagubbar Som avslutning på midsommardagens ihopplock gjorde jag en förenklad variant på Mat-Niklas jordgubbsdessert. Så enkel att man inte behöver något recept. Mixa en bunt basilikablad med strösocker, häll över sköljda och ev. delade jordgubbar (jag delade mina och då tog de verkligen åt sig av basilikasmaken!) och låt stå kallt i minst 15 minuter. Glasstoken i det här hushållet åt sina gubbar med en försvarlig mängd vaniljglass, medan jag tog en klick Kesella Vanilj. […]

  2. Potatissallad med sparris och fetaost » Tre tjejer i köket

    […] En annan variant är Helenas potatissallad med sparris som har en senapsdressing […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.