Ragazze testar: Häagen-Dazs nya smaker

Det kom ett pressmeddelande och sedermera några burkar glass från Häagen-Dazs till kökstjejerna. Ikväll hade vi glasspicnic i Rålambshovsparken för att testa nyheterna Strawberries & Marc de Champagne Limited Edition och Coconut Macaroon.

glasspicnic i Rålambshovsparken

Häagen-Dazs beskriver smakerna så här:

Precis som namnet avslöjar, erbjuder Strawberries & Marc de Champagne en lyxig och fräsch kombination av sötaste jordgubbar, renaste gräddglass och läskande champagne. Med riktiga bär och en känsla av champagnebubblor har den nya smaken en självklar plats på sommarens varma fester.

Med Coconut Macaroon flirtar Häagen-Dazs med 70-talets kombinationsdesserttrend där ingredienserna kokos och mandelbiskvier återkallar särskilt starka minnen. En nostalgisk tripp som gör sig lika bra ensam som tillsammans med goda vänner.

Och vad tyckte vi? Jordgubbsglassen var minst populär, några omdömen löd “bären smakar finkel” och “det smakar gammal grogg”. Läskande champagne känns långt borta, men som påpekats i en kommentar hos Matblogg är Marc de Champagne tillverkat på resterna från champagnetillverkningen och det är ju inte riktigt samma sak.

Kokosglassen gick alltså hem bättre i gänget, tydlig kokossmak och kakbitar i glassen gör den söt och god. Kakornas krispighet var tyvärr ett minne blott, men det är nog svårt bevara krispigheten i glassmet.

Coconut Macaroon vinner en promenadseger över Strawberries & Marc de Champagne i detta glassderby. De nya smakerna finns i butik “under våren” och Limited Edition kommer bara att säljas under begränsad tid.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.