Lättorkade körsbärstomater
Jag har ett ganska ambivalent förhållande till soltorkade tomater. Ofta finns de med i rätter som låter gott men samtidigt så tycker jag att de ofta har konstig smak och konsistens vilket slutar med att jag petar bort dem. Bäst brukar de bli om man lägger in dem själv; mina brukar få en rejäl överdos av vitlök förutom lite gröna kryddor som bland annat rosmarin och kanske lite fetaost som sällskap. Fast det var egentligen inte det jag skulle skriva om nu. Det var nämligen om den här burken;
Detta är nämligen Lättorkade Körsbärstomater, men de skulle lika gärna kunna heta Tomatgodis, för de här är jättegoda. På burken så står det ”en ny sorts soltorkade tomater. Mindre, mjukare, sötare och godare”. Jag kan bara hålla med, och framför allt så slipper man den där otäckt sega katrinplommonskonsistensen som allt för ofta är så typiskt för de vanliga soltorkade tomaterna. Hitills så har de åkt ner i pastan, focacciadegen och på små bruchettas med rucolacremé – allt blir gott, dessutom så är de goda direkt ur burken!
Jag hittade min burk på Vi men det går även att beställa dem från deras webshop. De har dessutom utkörning i Stockholmsområdet – vilken bra service om man får akuta tomatcravings!
Middagsgäster på en onsdag » Tre tjejer i köket
[…] köpte på matmässan och kompletterade med marinerade kronärtskockor på den ena varianten och lättorkade körsbärstomater på den andra varianten. En tredje crostini blev fikonkompotten ihop med långlagrad parmesan, […]