En vanlig söndag på Bistro Edsbacka

Vi var ute i Sollentunaskogarna på radhusvisning i helgen. Det är mycket man ska kolla upp när man går på visning – och givetvis måste det finnas god mat runt knuten. Så vi passade på att äta en söndagslunch på Bistro Edsbacka för att kolla förutsättningarna. Det ser lite anonymt ut på utsidan.

Men på insidan så är det väldigt fint!

Vi blev inte besvikna på bistromenyn:

Det var en fantastiskt god fisk; citronfärserad röding med gräslökssmörsås och mandelpotatisterrin.

Sambon åt halstrad råbiff för första gången och blev mer än lyrisk, den serverades med persiljesmör, saltgurka och friterad potatis. Såsen pratar han fortfarande om.

Och eftersom maten var så god blev det en efterrätt. Det här är fantastiskt. En chokladterrin med vispad grädde och chokladsås.

På väg ner till toaletterna i källaren bjuds man in till Edsbackas eget fotoalbum:

… och de verkar ha haft mycket kul genom åren…!

Mera bra saker! Det finns en massa fina saker att köpa från Svenska Smaker i deras lilla butik. Jag vill ha typ allt, och de har även hämtmat, ett argument gott som något för att flytta ut till Sollentuna (ja om det skulle bli aktuellt, i helgen ska vi kolla på ett annat område).

Ja vi gillade Bistro Edsbacka. Dessutom var det väldigt bra service, trevlig och tillmötesgående. Det här är ett toppenställe. Nu laddar vi för en avsmakningsmeny på “riktiga” Edsbacka som ligger på andra sidan vägen, så snart vi har barnvakt.

3 kommentarer

 1. Vickan

  Åhhh vad gott och SNYGGT det såg ut på tallrikarna.. dregglade ner hela tangentbordet. Tur det är dax för lunch strax 🙂

 2. Hans

  Trevligt reportage. Oh, det ser gott ut. Och snyggt.
  Men nu undrar jag: vad kostade härligheten?? Per rätt? Jag tror bestämt att jag ska ta min bil och åka dit för en lyxig söndag-lunch. Jag bor inte så långt bort i Solna-krokarna. Ni har en fin blogg. Jag fann den just. (Jag visar och ‘pratar’ också mat på nätet. Det är på min fotosida. Jag har lämnat med adressen separat i fältet för “Webbplats”. Välkomna dit och se vad jag har!)

 3. Elin

  Hans, nu var det ett tag sedan vi var där men jag tror råbiffen tex går på runt 130-140 sek för sambon brukar referera den som “the best 10 pound you can spend in Stockholm” och det stämmer väl ungefär med växlingskursen.

  Välkommen hit och jag ska kika in på den sida asap!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.