Bovetesallad med tomat, lime och koriander toppat med mangodressing

Med GI-boomen kom bovetet. Det är ju varken vete eller ris eller gryn utan en ört. Fast det kan användas som glutenfritt alternativ till pasta, ris, couscous, bulgur och risoni.

Egentligen är det här en ganska smaklös produkt som kräver sällskap av smakrika ingredienser för att bli gott. Det är väl bara att erkänna, det är nyttighetsfaktorn som man vill åt! Bovetet går snabbt att laga, tar ca en kvart på spisen och passar till matiga sallader. Jag tror vi kommer se mer av både bovete och matvete. Heta kandidater för att bli den nya buffésalladen och de är också pigga uppstickare på alla GI-vänliga menyer.

Bovetesallad med tomat, lime och koriander toppat med mangodressing

  • 4 portioner bovete (koka enligt förpackning)
  • några tärnade tomater
  • 1 fint skivad salladslök
  • saften från en halv lime
  • 1 fint skivad chili
  • lite pressad vitlök
  • en näve finhackad koriander
  • salt och peppar
  • lite blandsallad

dressing:

  • 2 dl yoghurt
  • en tärnad mango
  • lite spiskummin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.