Lunch på Gateau

I fredags så blev det babybio på biografen Sture och därifrån så är det inte så långt att gå till Gateau för en lunch. Fiket/restaurangen ligger en trappa upp i Sturegallerian och har gott om svängrum för barnvagnar. De har även en mikrovågsugn tillgänglig för den som vill värma en egen barnmatsburk. Utifrån detta så är det inte så svårt att förstå att det är en hel del föräldrar och barn som lunchar här.

För min del så blev det en ugnsbakad lax med en potatisgratäng md squash:

En fördel med Gateaus meny är att man väljer tillbör själv till maten, ja om man vill ha pasta, ris, gratäng etc. Dessutom så ingår deras goda bröd i lunchen. Det bakas på stenmalet rågmjöl i stenugn:

En Dagens Lunch kostar 79:- men laxen ovan kostade 93:-. Tyvärr så ingår inte dryck eller kaffe i lunchen, så vi sponsrade 7-11 efteråt för att få vår dagliga dos kaffe 🙂

3 kommentarer

 1. xtian

  2 tips när ni ändå är i den delan av stan:

  – Gateau. Var nere vid deras bröddisk vid 18-snåret då de rear ut dagens bröd för halva priset. Ett av Stockholms bästa bagerier med fantastikst bröd till en spottstyver. Var beredd att slåss med Östermalmstanter som vevar friskt med käpparna för att få en bra nummerlapp(och även FastFoodLovers-redaktionen som köper på sig och fryser in…)

  – Fresco. Café på Grev Turegatan. Hoppa över 7-11’s kaffe. Köp det på Fresco istället. Man kan äta där oxå, speciellt deras Foccacia (eller är det Focaccia?)

  Babybio = Guds gåva till barnlediga föräldrar! Ni lyx-mammor där. Vi avundas er…

 2. Elin

  xtian, jag hoppas verkligen att du inte slåss med käpp du också?! Fresco får vi kolla upp, får barnvagnen plats där? Och så det där med babybio, pappa får ju faktiskt också gå… 😉

 3. xtian

  Jag har varit vaktmästare på barnbio. Det fick räcka…

  På Fresco får barnvagnen plats om man tar med sig en vagn in. kanske två om man har tur. Tipset är att ta en tidig eller sen lunch, så blir det mycket mer plats och bättre humör för alla inblandade. Annars väntar man till våren och sitter på deras uteservering och ser lite A-B- ochC-kändisar passera förbi alt. sätta sig ner o fika. Förförra året var Owen Wilson där. Zlatan brukar dyka upp där och halva hovet (och då menar vi inte Tarras-Wahlberg…) hänger där. Om det nu kan traktera herrskapet.

  Och nej, vi slåss inte med käppar i brödkön. Vi är typiska svenskar som står o knyter näven i fickan över folk som tar lång tid på sig och som köper upp just det brödet vi har spanat in. Så känner du ett par ögon som bränner i nacken vid bröddisken – då är det FastFoodLovers!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.