Bokrea 2006

Att köpa kokböcker på bokrean är ett måste (i övrigt är jag en pocketoman och pocketar kan man ju köpa alla andra månader, så februari är kokböckernas månad). Än så länge har jag köpt fyra böcker, men jag kan inte svära på att det inte blir fler. Förra årets reakokböcker finns förresten här!

Laga läckert och ge bort
“Laga läckert och ge bort” med tips på inläggningar och smaksatta oljor som kan fungera som utmärkta istället-för-en-blomma-presenter.

Gott & grönt - gröna läckherheter från Allt Om Mat
“Gott & grönt – gröna läckherheter från Allt Om Mat” innehåller en väldig massa läckra recept på vegomat i allmänhet och tillbehör i synnerhet (och just de där tillbehören tror jag kommer bli en succé till grillat i sommar).

Helt enkelt - mat för moderna människor
“Helt enkelt – mat för moderna människor” är skriven av en äldre dam och en yngre herre och det blir liksom en bra generationsmix. Användbara grundrecept, lockande bilder och pedagogiska förklaringar.

Bästa kökshjälpen - goda råd för hus och hem
“Bästa kökshjälpen – goda råd för hus och hem” bör hänga på armlängds avstånd i köket. En liten hjälpreda á la hemkunskapsboken med grundläggande recept, kryddguide och husmorstips.

En kommentar

  1. Christopher Anderton

    Gott & Grönt fick jag i present av tjejen för något år sedan. Mycket trevliga recept. Synd att dom lade ner den “gröna” Allt Om Mat. Tyckte den var något bättre än den “vanliga” varianten. Mer spännande att läsa helt enkelt. Angående bokrean så tyckte jag den var bedrövlig. Inte en enda bok i år! Handlade istället på de “lugna” hyllorna, där folk inte rev och slet i Bonniers 150:e kokbok. Hittade ett litet fynd om judisk mat, som jag sitter och lusläser just nu.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.