Pitahaya

Den halva pitahayan låg och såg läcker ut på Daglivs härom dagen och vi kunde inte motstå den lilla rosavita frukten. Poppig till utseendet och väldigt lik kiwi i konsistensen, men så gott som smaklös. Snyggare än god, kan man med lätthet säga.

Pitahaya

7 kommentarer

 1. Diana

  Drakfrukt kallas den också pga sitt utseende, man kan helt klart se fjällen el hur? Jag har ätit den “live” i sydostasien och då har den en tydlig söt smak som efterlämnar en väldig friskhet i munnen. Kan tänka mig att vi får omogna exemplar som ligger i butiken tills de mjuknat lite men som aldrig utvecklar någon smak.

 2. Helena

  -> Diana: Visst kan man se fjällen! Det är nog så att vi i kalla Sverige från omogna frukter levererade och att de liksom inte kommer till sin rätt. Synd, för den ser så god ut!

 3. Christofer

  Tyckte att det stod så kul om den här frukten på http://www.matkaravan.nu:
  “Om man är snäll kan man säga att smaken är uppfriskande med gäckande ananasaning och melonton. Är man elak säger man att det smakar just ingenting.”

  Det är svårt att få tag på bra exemplar av sådana frukter som ligger under “exotiska” delen av fruktdisken. Det är en stor del av semestern för mig när man äter frukt. Banan, avokado, mango, papaya, ananas osv. Allt är godare i varmt klimat! 🙂

 4. lexi

  Jag vet inte hur många gånger jag har gått förbi just den frukten på Daglivs och funderat om jag ska köpa den, men den var dyr i mina mått, och jag hade hört att den inte smakade så mycket men nyfiken var jag…

 5. frasse

  Ha den i Salasa !

 6. Tre tjejer i köket » Maten i Mui ne

  […] Dragon fruit till frukost. Snyggingen som Helena redan bloggat om… […]

 7. Lila drakfrukt » Tre tjejer i köket

  […] ut är drakfrukten. Den har ju Helena hittat hemma på Daglivs redan. Men här i Vietnam så finns den även i en lila variant. Visst har den en häftig färg?! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.