Kulinarisk öken

En vecka på Gran Canaria med medelmåttig mat och taskigt väder gör ingen matbloggare glad, det är inte helt positivt för midjemåttet heller! En hel del Tropical (lokalt öl) och pistagenötter har hittat sin väg ner i magen under veckan när hotellets lunchrestaurang inte lyckats fylla våra magar. 🙄

Något av det vi upplevt är mjuka pommes frites, sockerchock i frukostyoghurten, en brödrost som kräver tre vändor innan brödet fått färg och en “mexikansk” restaurang som gör reklam för sig själv med orden our food is NOT spicy. 😯

En oas i den kulinariska öknen finns dock, restaurang ¿Qué tal? i Puerto de Mogán. Näst sista kvällen tillbringade vi där med att äta oss igenom en fantastiskt god 5-rätters med utvalda viner till. Tyvärr blev mina bilder alldeles för mörka och gick inte ens att rädda med idoga försök i Photoshop så ni får nöja er med att läsa om vad vi åt!

  • Minipizza med manchego, pata negra och fikon
  • Lammfilé med rösti och rödvinsreduktion
  • Fritta mista med friterad mussla, jätteräka och torsk, serverat med wasabiskum och sojaskum
  • Inbakad oxfilé med foie gras, potatispuré smaksatt med vit tryffel och en sås som jag inte riktigt minns vad den innehöll
  • Chokladmuffin med färska bär och vit- och mörk chokladsås

Mellan huvudrätten och desserten blev vi dessutom bjudna på en liten amuse – mandarinsorbet. Hur gott som helst!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.