Om röd curry i Karibien

Efter att ha funderat alldeles för länge huruvida det används röd curry i Karibien eller inte så mailade jag Arla och frågade;

Hej Arla!

Jag har provat er nya produkt, Karibisk Kycklingsoppa och den var
inte så dum! Däremot så undrar jag varför det är röd curry i en karibisk
soppa, är inte det en thailändsk krydda? Hade inte kokos varit en bättre
krydda tillsammans med ananas och ingefära?

Och så kom svaret;

Hej och tack för ditt e-mail!

Visst är cocosmjölk en typisk ingrediens i karibisk mat, men vi valde
röd curry av olika anledningar. Vår röda curry innehåller följande kryddor:

Cayenne peppar, Svart peppar, Galangalrot (även kallad Laos), Kumminfrön.
Ingefära, Gurkmeja, Citrongräs, Kanel, Kardemumma, Anisfrön, Korianderfrön,
Paprikaextrakt.

Med vänliga hälsningar xx xx

Ja, inte blev jag så mycket klokare över varför de använder röd curry. Men det kanske är som Niklas säger. Nu ska jag överge ämnet och istället fundera på var ICA Maxi hittar sina vilda tomater (som marknadsförs som ekologiska, surprise!)

5 kommentarer

  1. Niclas

    Coolt att du frågade Arla – måste jag också börja göra för att se vad man får för svar 🙂

  2. Christopher Anderton

    Well. Underligt. Visserligen så äts det kyckling med olika röda kryddblandningar på Jamaica (Red Curry), men den är helt olik den som Arla nämner. Det jamaicanska köket är en mix av olika länder. Dom mest inflytelserika köken är: Indien och England (mest puddingar och thé),. Sedan har Jamaica många spår från indianernas matkultur.

  3. Sabina

    Framförallt tycker jag att den smakar väldigt mycket vanlig curry, inget rött alls…
    XX

  4. Josephine

    Tycker också att kycklingen smakar mycket curry den, men den känns inte särskilt exotisk. Däremot ÄLSKAR:lol: jag den orientaliska den är riktig spicy och passar nästan till allt!

  5. Lena

    Traskade in på ICA supermarket häromdagen och möttes av provsmak på den nya karibiska kycklingssoppan! Smakade glatt och kunde inte låta bli…
    – Det är röd curry i den här va?
    – Ja, svarar provsmakningsdamen med ett leende.
    – Men är det inte en mer thailändsk krydda… egentligen? undrar lilla jag med ett leende.
    Damen ler överseende tillbaka och säger:
    – Den är i alla fall typisk asiatisk! 😯

    AHA! Det är där problemet ligger – Arla har geografiska problem! 😆

Lämna ett svar till Sabina Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: