En alldeles vanlig onsdagsmiddag

Maria och Helena kom förbi förra veckan på middag för att hälsa på Baby Ragazze och jag lyckades hålla ambitionsnivån låg och lagade bara en paj. En vegovariant med valnötter och trattkantareller i sällskap med bladspenat och paprika. Sedan blev det  småplock med bland annat Itche Bai, skånsk spickeskinka, färsk papaya, fikon, ostfyllda oliver, chilimarinerade tomater och knäckebröd med fänkål. De var en udda samling smårätter som tillsammans blev ganska ok och man ska inte underskatta shopping av färdigt småplock när man ammar varannan timme.

Den goda osten Itche Bai var en ny bekantskap. “Jag tror den är spansk eller fransk” sa tjejen på Vivo så jag fick gå hem och googla efter svaret. Osten är från franska pyreneerna och är gjord på 80-90% fårmjölk och 10-20% getmjölk. Alltså en god ost om man inte är överförtjust i getost.

Var spickeskinkan kommer ifrån har jag redan glömt trots att jag frågade två gånger på Greys Deli. Amningshjärnan fungerar inte till 100%, men det var något med skogen i Skåne och att det var saltat, rökt och torkat.

 

2 kommentarer

  1. Helena

    Som vanligt en bra kväll med fina vänner! Jag gillade spickeskinkan och osten allra mest – kanongoda. Och Lux-brödet. Måste nog göra en utflykt bort till lillön!

  2. Cheese of the weekend at protocol7

    […] Itche Bai, a French miced ewe and goat’s milk hard cheese. Excellent taste, lingers for a long time in the mouth after eaten. And we’re not alone in enjoying it (in Swedish). […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.