Helenas egenheter och ovanor i köket

Ilva har utmanat kökstjejerna och bett oss bekänna våra egenheter/ovanor i köket. Jag listar mina fem typiska Helenagrejer:

1. Jag har en viss ordning för disk i diskhon. Bestick till vänster, tallrikar i storleksordning i mitten och glas ovanför.
2. Att börja förbereda maten i god tid före gästerna kommer är inga problem, men jag lyckas aldrig bli klar i tid ändå. Tidsoptimist.
3. Under tiden jag lagar mat putsar och fejar jag som en tok. Jag vill ha ordning och reda i köket och diskar helst undan grytor, formar och andra stora saker efter hand. Och innan jag sätter mig till bords måste jag torka av spisen och plocka undan det värsta i köket.
4. Jag kan inte göra pannkakor. Pinsamt, men sant. Å andra sidan äter jag inte pannkakor, så jag tycker inte att jag lider av min okunskap.
5. Jag lyckas ALLTID ta fram en för liten gryta eller skål och får ofelbart byta till en större.

Vad har du för dig i köket? Några ovanor? Kommentera och berätta!

5 kommentarer

 1. Lena

  1. Jag vill också ha en viss ordning i diskhon. Om någon annan har lagt ner disken så tar jag upp den igen och lägger i den ordningen jag vill ha innan jag diskar.
  2. Allt skräp under tiden man lagar mat för gärna ligga i slaskhon. Att rensa den under tiden man håller på är fullständigt löjligt och onödigt.
  3. Jag kokar gröt minst tre gånger i veckan men lyckas ändå i princip alltid få kastrullen vidbränd – vilken sorts gröt det än gäller! Helt otroligt.
  4. Jag kan inte, vill inte och tänker inte lära mig koka ägg – de blir ändå aldrig som jag vill ha dem. Bättre någon annan gör dem så man har någon att gnälla på! 🙂
  5. Jag glömmer alltid skedar i olika burkar och påsar. Finns det ont om matskedar kan man med säkerhet alltid hitta en i vetemjölspåsen!

 2. Max

  Lena: Ujdå, jag tillhör den lilla pedantiska skara som gärna håller rent omkring mig medan jag lagar mat, dvs slänger direkt i papperskorgen istället för diskhon, och torkar upp spillda ingredienser allt eftersom. När min kära underbara flickvän lagar maten gör hon som du. Diskhon är helt överbelamrad med påsar, potatisskal, burkar och allt annat som använts vid tillredningen. Och eftersom hon lagar maten är det jag som får städa upp, en liten grej vi har. Onekligen väldigt irriterande.

  Men att jag skulle börja lägga skräpet i diskhon är otänkbart. Jag kan bara inte laga mat om det är stökigt omkring mig, och därmed får min underbara, superdupergulliga supertjej (smått ironiskt, med tanke på hennes nyvunna graviditetshumör 😉 ) en lätt uppgift efter maten. 🙂 Usch, jag måste bli mer manlig och stökig.

 3. Helena

  -> Lena: matrester, äggskal och tepåsar är strängeligen förbjudna i diskhon. 😉

  -> Max: du verkar ju vara en synnerligen vettig man! 😉

 4. Lena

  Max & Helena: Det är en och hållet hygiensk idé. Istället för att kladda ner handtaget till skåpet under diskhon, där papperskorgen står, ett otal gånger medan jag lagar mat, så sparar jag det till en gång – efteråt! Jag behöver dessutom bara böja mig ner en gång för att kasta väck skräpet.

  Max: Din tjej verkar vara en mycket trevlig person. Och gnäller du på hennes graviditetshumör – så gnäller du på mitt! Grrr… 😈 Allt är tillåtet när man är gravid! Så det så! 😉

 5. Max

  Haha, jag har lärt mig det nu. 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.