Svärfars ungkarlsmackor

När svärfar P var ung gjorde han enligt egen utsago ofta såna här smörgåsar. Det låter som en knasig kombo men är supergott – jag lovar!

salami/äpple/Rågrut

Skär tunna skivor av syrligt Granny Smith-äpple, tunna skivor av stark ungersk salami och varva på Falu Rågrut. Ät & njut!

Uppdaterat: Jag har fått bakläxa av svärfar som säger att salamin på bilden inte duger. Det ska vara ungersk salami och inget annat! 😉

4 kommentarer

 1. LillaMy

  Äpple är underskattat på macka. Prova lägga på skinka eller leverpastej också, låter konstigt men funkar finfint, särskilt på grovt bröd.

 2. Henrik

  Vi brukade göra smörgåsar på rågkusar (såna där stenhårda, runda, supernyttiga bruna bröd) med pepparsalami, grevé-ost och ringar av lök. Ingenting man äter innan man ska ut bland folk, men oj så gott.

  Jag åker till Sverige ikväll. Hmm. Kanske får ta och handla upp mig på lite råvaror, nu blev jag ju sugen. 🙂

 3. Karolin

  Min mamma är från Finland och brukar till jul göra världens godaste sallad med kall tärnad potatis, medwurst, purjolök, saltgurka och just syrligt Granny Smith- äpple! Man tror inte att det är sant, men dessa så olika smaker gifter sig verkligen, så jag tror på svärfars ungkarlsmackor.

 4. Diana

  En annan underbar kombination med syrligt äpple är att breda ett rejält lager messmör på mackan och sedan äppelskivor. I orginalet från Norge ska man ha “brun ost” på mackan. En skivbar ost på get el fårmjölk men den är löjligt dyr här i Sverige.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.