Apelsinkyckling med chili

En måndag när vi var vrålhungriga och det måste gå snabbt att laga till något hade Arla räddningen – en syrlig/spicy kycklingrätt, en omedelbar favorit. Sambons betyg blev “den här kan vi göra imorgon igen!”. Eftersom vi gillar lime och lite kryddigare mat dubblade vi de ingredienserna, pga grönsaksbrist blev det ris till istället för frästa grönsaker som originalet föreslog. Dessutom rev jag skalet istället för att strimla det och toppade hela anrättningen med filéade apelsinklyftor som blev över från apelsinen som skulle vara i. Snabbt, enkelt och gott!

Apelsinkyckling med chili

Till 2 portioner behövs:
2 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
1/2 msk smör

Sås:
1/2 apelsin
1/2 lime (jag använde en hel lime)
1 dl lätt crème fraiche
1/2 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 tsk soja
1/2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek (jag hade i en hel tsk)

Gör så här
Tvätta apelsin och lime, riv skalet och pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt koka på svag värme ca 10 min.

2 kommentarer

  1. Robert

    Skall testas ikväll! :mrgreen:

  2. Malin Wennberg (fd Öberg)

    Tack Maria!
    Från en gammal klasskompis från Härnösand!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.