Helenas matiga löften 2006

Två dagar in på det nya matåret är det dags att sätta 2006 års nyårslöften på pränt.

Laga mer husman – att låta en stek puttra på spisen är bland det enklaste och godaste som finns. Att göra kalops också. Det är dumt att inte hålla husmanskunskapen vid liv, så så får det bli under 2006!

Prova nya restauranger – vi är frekventa ute-ätar-människor, men trist nog hamnar vi av ren lathet oftast på något av våra favoritställen. Säkra kort visserligen, men tänk så många bra krogar det finns som vi inte har upptäckt ännu. Fr o m nu ska jag börja skriva upp ställen jag vill testa och sedan gå efter den där listan när det vankas restaurangbesök.

Bjuda på mat ofta – ett av förra årets löften var att ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälle och det var inget svårt att hålla. I år ska jag fortsätta på den inslagna linjen. Att träffa vänner och samtidigt äta god mat är utan tvekan det allra bästa som finns för själen.

Göra matlådor – jag ska bli bättre på att förbereda matlådor och ta med till jobbet. Alldeles för ofta blir det bara en yoghurt och lite frukt till lunch eller kanske en papplåda med mat från Findus och för en matnörd är det ju rent bedrövligt . Jag jobbar visserligen bara halvtid, men bra mat behöver man ändå.

Köpa närproducerade livsmedel – jag förfasar mig ofta över att den svenska livsmedelsindustrin inte mår bra av alla billiga alternativ som dyker upp i mataffärerna. Mjölk utomlands ifrån. Inlagd gurka och russin från långt bort i stan (milt uttryckt!). För att inte tala om min ångest över köttfärsen som packats i skyddad miljö. Det enda rätta är att köpa nystyckat kött från en bonde och om jag inte kommer ut på landet med SL så finns det faktiskt bra alternativ i Hötorgshallen. Bra grönsakshandlare också. Jag lovar bättring!

En kommentar

  1. christina

    Hej.
    Testa att gå in på http://www.ekoladan.se, då får du lättare att hålla nyårslöftet med närproducerat.
    Hälsningar och tack för bloggen !
    Christina

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.