Överbliven stenbitsrom

Idag blev det rårakor till middag med tillbehören stenbitsrom, gräddfil och hackad röd lök. Det blev en hel del stenbitsrom över och eftersom det har en ganska kort hållbarhet så slänger jag ut en efterlysning om vad den ska användas till för middagsmat i morgon – fyll kommentarsfältet med tips nu!

6 kommentarer

 1. sara

  När jag får sånt över brukar jag ta en fiskdag – kall sås på stenbitsrom, lök och gräddfil – en smaskig laxkotlett, lite citron och en grönsallad såklart.

  Kokt potatis kan man ju ha till – eller en ljummen pastasallad med lök och paprika!

 2. Frida

  Hade också tänkt skriva sås till bakad fisk med nån typ av potatis. Vad mer kan man hitta på? Toast såklart, bakpotatis (lite tråkigt), blinier (då kan du göra soppa också), kanske crepes?

  Nä förresten, jag tycker du ska göra en räkpaj som du serverar med kall romsås.

 3. Anne

  Mm, eller Västerbottenpaj med romsås. Gott!

 4. Henrik

  Myrstack är gott (och lite småsyndigt) till fredagskvällen:

  Blanda lika delar Crème Fraiche (lätt fungerar toppen) och Philadelphia (naturell) i en bunke och rör ned en finhackad rödlök.

  Klä insidan av en rundad liten soppskål eller liknande med plastfolie, häll i blandningen och låt stå i kylen en stund så att den blir ordentligt fast.

  Tippa ut på en tallrik, ta av folien och bred rommen över utsidan så att det (om man kisar och har fantasi) ser ut som en myrstack. Garnera med persiljekvistar och använd till kex eller – min favorit – som dip till Pringlechips. (Ha ordentligt med dricka, dock, det blir salt!)

 5. Elin

  Olika pajer går tyvärr bort eftersom jag tyvärr inte har el till min ugn just nu. Hm, det står mellan fisk med romsås eller myrstack i helgen. Jag återkommer med bildbevis på resultatet 🙂

 6. Tre tjejer i köket » Arkiv » stenbitsrom+rödbetor+hallon=middag

  […] stenbitsrom+rödbetor+hallon=middag Tack för tipsen om vad man kan göra med stenbitsrom! Det blev till sist stekt lax, en kall sås och kokt potatis. Såsen rördes ihop med crene fraiche + stenbitsrom + hackad gräslök + saften från en halv citron + salt och peppar. Enkelt och gott! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.