Basilikagubbar

Som avslutning på midsommardagens ihopplock gjorde jag en förenklad variant på Mat-Niklas jordgubbsdessert. Så enkel att man inte behöver något recept. Mixa en bunt basilikablad med strösocker, häll över sköljda och ev. delade jordgubbar (jag delade mina och då tog de verkligen åt sig av basilikasmaken!) och låt stå kallt i minst 15 minuter. Glasstoken i det här hushållet åt sina gubbar med en försvarlig mängd vaniljglass, medan jag tog en klick Kesella Vanilj.


Basilikagubbar och Earl Grey de Luxe (i den gamla, slitna
bästmuggen som jag inte kan med att kasta!)

5 kommentarer

 1. Anonymous

  En sån där mugg har jag också. Jag håller med, den är omöjlig att kasta. /Siv

 2. Günther Fliesenburgh

  Jag såg det där programmet också…men jag var lite tveksam till den kombinationen…men skriver du om att det är gott så måste det vara så 😉 Skall testa fortast möjligt!!!

 3. Helena

  -> Günther: I det här fallet tycker jag absolut att du ska lita på mitt omdöme. Helt klart goda gubbar! Och nu är det väl bäst för mig att du gillar dem… =)

 4. Annette

  Mums! Det här ska jag göra i helgen när vi har middagsgäster. Om det blir någon chokladsoppa till får väl dagsformen och ambitionsnivån avgöra…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.