Var hittar jag fläder!

Just nu blommar flädern och det finns otroligt mycket gott att göra med dessa blommor. Fast var hittar jag dom? Säljs dom på Hötorget? Vet någon om det finns blommande buskage på allmän plats i Stockholmsområdet? Alla tips mottages tacksamt!

3 kommentarer

 1. Fredrik

  Hejsan,

  Förutom att alla villaägare har det i drivor och gärna skänker bort det (om man nu kan tänka sif att åka dit och klippa förstås) så brukar det ju finnas i varenda park/koloniområde. Så stros helt enkelt omkring i Tanto / vita berg så borde du kunna få ditt lystmäte mättat.

  Lycka till.

 2. Susanne

  Hihi, kom ner till Skåne! Här blommar flädern i stort sett överallt! Jag gjorde min “hylle”-saft häromdagen.

  Fast när jag bodde i norra Botkyrka på 80-talet så var jag ute vid Slagsta och plockade blommor – i juli!

 3. Flädermarinerade jordgubbar » Tre tjejer i köket

  […] Den här sommaren hittade jag faktiskt en blommande fläderbuske i lekparken men jag ska erkänna att jag inte hann plocka av några blommor. Istället så har jag lagt mig i förhandlingar här hemma om en egen fläderbuske i trädgården. Men det går ju alldeles utmärkt att köpa flädersaft också och en sak som är väldigt gott är att marinera jordgubbar med outspädd flädersaft. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.