Göteborg

I förra veckan hade jag nöjet att bli bjuden i tjänsten till Restaurang Göteborg, restaurangen i Hammarby Sjöstad med 031-nummer.

Inledde kvällen med en gin & tonic medan vi studerade menyn. Bestämde mig efter svåra beslutsvåndor för följande tre rätter:

 • Variation av nykokta primörer med brynt smör och hyvlad parmesanost
  Perfekt kokta, krispiga grönsaker (bl.a. sparris, morot och rödbetor) som passade mycket väl ihop med den salta parmesanen. I love parmesan!
 • Grillad tonfisk med en ljummen vinegrette på tomat, basilika, citron och sockerärtor
  Åh vilken god tonfisk! Beställde först medium men när servitören rekommenderade medium rare så lyssnade jag på honom och det gjorde jag rätt i!
 • Veckans sorbet
  Hallonsorbet i standardutförande 1A, gott men inte så innovativt.

Till för- och varmrätt drack vi McManis Syrah och till efterrätten blev det kaffe och avec, jag valde en Xanté Poire au Cognac.

I samband med avecen inträffade kvällens enda palaver. Vi hade beställt in två olika sorters rom, min Xanté, en whiskey och en calvados. Då alla dessa drycker är i ungefär samma färg är det inte så smart att hälla upp alla i likadana glas, det är som upplagt för att det ska bli fel och det blev det. Efter en hel del sniffande i glasen och till viss del smuttande lyckades vi i alla fall reda ut vilket glas som skulle till vilken person. I övrigt fanns inget att klaga på gällande servicen.

Avslutade kvällen med några drinkar i solen på deras härliga uteplats: Strawberry Daiquiri och Lynchburg Lemonade (Jack Daniels, Cointreau, socker, sprite, citron) blev en perfekt avslutning på kvällen.

Göteborg var ett trevligt ställe med god mat dit jag gärna återvänder. Priserna kan tyckas vara väl höga för en krog som inte ligger mitt i smeten, men för egen del kan jag trots det tänka mig att ta omvägen till sjöstaden för en bit mat. Läget precis vid vattnet är inte heller fel.

En kommentar

 1. Puff puff » Tre tjejer i köket

  […] Puffar lite för två inlägg som jag skrev i juni men av slarv och ohejdad glömska missat att publicera: Sjökrogen Göteborg […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.