Rabarber med mandelfras

Rabarber är ett måste så här års. Syrligt och gott. Lukten påminner mig om somrarna för en si så där 20 år sedan när jag smaskade på rabarber ur mormor och morfars trädgård och munnen snörptes ihop av syran. Och trots att det var gräsligt surt gjorde jag om samma misstag en vecka senare…

Härom dagen fick det bli en rabarberdessert. Paj hade smakat gott, men jag är ju ingen bakmänniska och överlåter hellre pajande till dem som kan. Den här desserten är god och lagom pysslig!

Rabarber med mandelfras ( Arla)

Till fyra personer behövs:
300 g rabarber
2 msk vatten
1 dl strösocker

Mandelfras:
1 dl flagad mandel
1 dl havregryn
2 msk smör& rapsolja
2 msk farinsocker
1 tsk mald kanel
250 g Kesella, jordgubb&lime

jordgubbar – till garnering

Gör så här:
Skala och skiva rabarberna och koka dem sedan i sockervattnet på svag värme tills de börjar bli mosiga. Låt kallna. Bryn mandel och havregryn i smör-& rapsolja i en stekpanna. Blanda i farinsocker och kanel. Varva rabarber, mandelfras och Kesella i låga glas. Garnera med skivade jordgubbar.

 

3 kommentarer

  1. Elin

    Tack för påminnelsen om rabarber. Jag sprang genast ut i pappas trädgård och plundrade vartenda rabarber som numera är rabarberkräm. Gott!

  2. Frida

    Testade det här förra helgen. Riktigt gott! Jag får be den smaksatta kesellan om ursäkt för att jag underskattat den. Däremot skulle jag nog ha använt lite mer rabarber. De försvann lite bland all jordgubbssmak. Tack för tipset!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.