Kökslista

Jag gör vad jag kan för att komma ikapp Elin! =)

Kökslistan kommer från Günther:

1. Hur skall spisen vara? Traditionell eller konvektion etc… el, ved, gas eller annat? Gasugn, ska det vara! Innan jag flyttade till Sthlm var jag dock riktigt gasskeptisk, men numera blir jag brysk när jag lagar mat på elspis.
2. Vilken typ av ugn är den bästa??
Elugn, ska det vara! Allra helst varmsluftsvarianten. Vår gamla gasugn åker snart ut, men till dess kan jag ju skylla på att man inte kan baka i gasugn. Baka är nämligen inte min grej.
3. Teflon – guds gåva till matlagarna eller pest å pina?
En ganska bra gåva till oss matnördar, får jag nog lov att säga. Fast jag har lite av varje. En grillpanna och en hederlig stekgryta i gjutjärn och så en bra teflonpanna och en wokpanna med teflonbeläggning.
4. Köksö – bu eller bä?
Jag hade gärna haft en! Tänk att kunna samlas runt en ö och laga mat. Som det är nu får åskådarna sitta i vår säng och kika in i köket.
5. Knivar- hur viktigt är det…speciella modeller?
Knivarna är väldigt viktiga. Jag tror att jag skulle kunna göra av med precis hur mycket pengar som helst på bra knivar. Nu kör jag med en budgetvariant av bra knivar; Dukas serie Kobe (skalkniv + kockkniv) och en Sagaform Edge.
6. Vilket livsmedel finns alltid hemma (kyl, frys, konserv)??
En hel del, faktiskt. Mjölk, yoghurt, creme fraiche, matlagningsgrädde, ägg, en bunt konserver, grönsaker, kycklingfiléer, laxfiléer, nötfärs… Oftast går det att svänga ihop något utan at behöva gå till mataffären.
7. Skall maten ätas i köket eller någon annanstans?
Vid matbordet i vardagsrummet. Vi bor i en liten banankartongsliknande lägenhet och här finns inte plats för något matbord i köket. Å andra sidan har jag hellre ett bra bord i vardagsrummet, för då slipper jag ju se disken!
8. Vilka redskap klarar du dig inte utan i köket?
Knivar, pepparkvarnar, tekulor, vispar, stekpincett, olika plastredskap, stavmixern och min bästa vän vattenkokaren (om den nu räknas till redskapgänget?)… Jag är bekväm av mig och vill inte vara utan en endaste medlem i redskapsparken!

5 kommentarer

 1. Elin

  hehe, ja det bra att du pepprar på med inlägg, först till hundra vinner 🙂

 2. Fabio

  ah, det ser ut fantastiskt vad ni kökar!!! Din blogg titeln var interstig till mig eftersom det är i italienska och … hur kommer der? kanske ni älskar vår kök? oh, förlåt mig… jag är från Italia, jag bor och jobba i Italia… Om du ska vill, kanske du kan titta till min nya blogg också, jag har en blogg var jag vilja möta och talar med svenskarna om Italia och Sverige… är du intresserad?
  jag är bara en nybörjare i studera svenska och i blogga också, men jag älskar allt det här!

  Om ni vill veta “tre tjejer i köket” är “tre ragazze in cucina” men det ser ut din blogg har mycket tid och så ni måste inte växla titeln, fölåt mig.

  Ha det så bra! Ciao, arrivederci, spero che veniate a trovarmi nel mio blog! Fabio 8v)

 3. Tess

  Vet att det här en ett gammalt inlägg men har ni någon ny kökslista? Har ni provat keramiska knivar? Såg ett par svenska swedetech knivar på kista mässan förra helgen. Vilken skärbräda som är bäst att använda? Plast eller trä?

 4. Maria

  Tess: Jag har inte testat keramiska knivar men Elin skrev i den här kommentaren att de är väldigt ömtåliga. Personligen föredrar jag en skärbräda i plast eftersom jag tycker att de är lättare att hålla rent.

 5. Elin

  keramiska knivar ar bra men ar valdigt omtaliga.. var har gatt sonder tva ganger…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.