Kryddig fläskkarré

Fläskkarré har ofta recept där det ska marineras i flera timmar. Den planeringen är inte alltid lätt att hinna med om man som jag plockar upp fläskkarrén från frysen innan jag springer till jobbet på morgonen. Idag hittade jag ett halvakut recept hos Ica-kuriren som blev bra. Tiden i ugnen gjorde att den inte blev tråkig och torr.

Kryddig fläskkarré

4 portioner

 • 2 tsk råsocker
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk chilipeppar
 • 1 tsk koriander
 • 1 tsk ingefära
 • 1 msk curry
 • ca 500g fläskkarré i skivor
 • 2 msk olja

Blanda socker, salt och kryddor. Klappa in blandningen på karréskivorna. Stek köttet i olja en kort stund på båda sidorna. Efterstek i ugnen (175 grader) i cirka 25 minuter.

En kommentar

 1. Myran

  Jag gjorde ju inte alls som du rekommenderade men jag blev ju i alla fall så inspirerad att jag köpte karré igår när herrH skulle äta hos mig… och det blev jättegott! Nästa gång ska jag följa dina tips så kanske det blir ännu bättre =) Dessutom blev ju klyftpotatisen himla mumisg med ett specialkryddat salt jag råkade ha hemma 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.