Sill och mezes

Gårdagens middag fick ett rörigt tema. Det hela började med lite spontanshopping i Hötorgshallen – men det är inte helt enkelt att kombinera valnötsfyllda auberginer med gravad lax. Efter en del funderande så fick det fick bli två olika middagar efter varandra

Först en tallrik med tema Svensk Sommar.

  • Små söta bakelser från fiskdisken (kräftor och chevre, renkött och pepparrot, lax och färskost)
  • Gravad lax med hemgjord gravlaxsås utan dill
  • Det ständigt vinnande konceptet matjesill-gräddfil-hackad rödlök-potatis.

Fast det planerade vinet som skulle passa till lax och skaldjur var en flopp. Pinnacle passade mig inte alls. Det var blaskigt och smaklöst. Det får en andra chans som matlagningsvin framöver.

 

Sedan blev det en tallrik med temat Mezes. Den lilla minivegopajen var god och kostar bara 15:-. Även de soltorkade tomaterna från samma disk var bra. Däremot floppade de valnötsfyllda auberginerna som var en överdos av citron och vinäger. Huh!  På tallriken blev det även oliver och snabbmarinerad fetaost med rosepeppar. De var yummie! Vinet blev tack och lov uppgraderat till en flaska Fetzer Sundial Chard.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.