Brunchspaning: Kompott

Jag gillar brunch. Däremot så är det inte så enkelt att hitta BRA brunch. Ibland är den för tråkig. Eller så är allt bara fett. Ibland är den för dyr. Eller så serveras det bara en liten trist tallrik. Ibland är restaurangen också stängd när man kommer hungrig och förväntansfull. Eller i värsta fall – så finns det inga pannkakor! Så det är en konst att hitta ett bra brunchställe. Ja, det behövs helt enkelt en Brunchspaning här i matbloggen!

Kompott ligger i korsningen Torsgatan/Karlbergsvägen (närmaste T-bana: St eriksplan) och är granne med Rabarber ( och mittemot Systrarna Anderssons Bageri). Brunchen kostar 124:- och är därmed billigare än många andra brunchhak i stan. Brunchen står framdukad som buffé och bjuder på bland annat äggröra&bacon, pizza, olika sallader, soppa, ratatoille, hemgjord potatissallad, bönor, gott bröd, nachos med röror, pastasallad – och pannkakor. Dessutom, till skillnad från många andra (och dyrare)bruncher så ingår det faktiskt apelsinjuice och kaffe i obegränsad mängd och det är helt klart en guldstjärna i kanten. Faktiskt så finns det inget dåligt att säga om brunchen på Kompott. Gå dit!

update: vi var tillbaka till Kompott efter några veckor och då var allt katastrof; blaskig juice, den värma maten var kall och det saknades salt och peppar här och där. Kanske var det en dålig dag i köket men efter detta besök så skulle jag nog säga att brunchen beror på kökets dagsform!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.