Balsamicolax i paket

Ett nytt laxrecept, helt enkelt!

För två personer behövs:

2 portionsbitar laxfilé
purjolök
salt
peppar
2 msk balsamvinäger
1 medelstor tomat, i skivor
6-8 svarta oliver
2 ark smörgåspapper/bakplåtspapper

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla ca sju centimeter purjolök på längden och stek den mjuk i lite matfett. Salta en aning. Purjolöken ska inte ta färg. Lägg en bit lax på varje smörpappersark, salta och peppra fisken. Skeda över lite balsamvinäger. Lägg tomatskivorna och den mjukstekta purjon på toppen. Vik ihop laxpaketen och lägg dem med skarven uppåt i en ugnssäker form. Grädda i ugn 13-16 minuter. Servera med pressad potatis (Helenatips: färsk pasta funkade bra istället för den pressade potatisen!)

En lätt och snabb laxrätt utan särskilt många ingredienser. Lite torr, dock… Till nästa gång får jag fundera ut någon bra vätska att tillsätta för att åtminstone få lite såskänsla. Och så värst fotovänlig blev den inte (så bildbevisen besparar jag er!).

Receptet är hämtat ur “Smaker” av Berit Lyregård.

En kommentar

  1. Maria

    Sambon och jag testade det här receptet tidigare i veckan och det var ju smaskens. Men som sagt, lite sås skulle inte sitta fel till.

    Jag hade lite problem att få ingredienserna att ligga kvar ovanpå laxen pga våra laxbitar var såna färdigköpta portionsbitar som var väldigt långsmala. Sen blev jag lite förvirrad ett tag eftersom det stod att det skulle vara oliver i, men Helena måste ha glömt att skriva ner vart de skulle vara för de finns inte med i gör-så-här-biten! Jag la dem iaf finhackade tillsammans med purjon under tomatskivorna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.