| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 12/05 2013 kl. 10:46 6 kommentarer

När du inte orkar laga mat: pulled pork

Äntligen så har jag fått rätsida på pulled pork här hemma! Mina första försök blev väl egentligen så där. Jag inser att det är kryddningen som inte har kommit till sin rätt. Kanske framför allt för att jag inte har saltat ordentligt men jag tror också att chipotlepastan gjorde sitt i den senaste omgången. Jag sneglade på Fridas recept hos pickipicki och gjorde en mer barnvänlig kryddning. Se kryddningen som en skiss utgå från –  och smaka av på slutet ör ev komplettering.  Enklare matlagning är svårt att hitta!

PULLED PORK

  • ca 1,3 kg benfri fläskarré
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk chipotlepasta
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • stänk av chilipulver efter behov
  • smaka av med salt och nymalen svartpeppar
  1. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Blanda ketchup, chipotlepasta och alla kryddor till en sås.
  3. Lägg köttet (helt) och all lök i en gryta och bred över såsen. Sätt på lock och stoppa in i ugnen i 125 grader i ca 5-6 timmar.
  4. Grytan behöver lite tillsyn ibland. Späd eventuellt med lite vatten om det skulle behövas. Köttet är färdigt när det går att dra i sär med en gaffel. Det här hopkoket tog ca 6 timmar innan jag var nöjd med köttet.
  5. Dra i sär köttet i mindre bitar, det ska falla isär när du mosar det med en gaffel. Blanda ihop det med såsen som det har kokat i. Smaka av med ev mer chipotlepasta och kryddor om det behövs. Jag bättrar gärna på med lite oregano.


Kanske världens bästa matlåda med pulled pork, djävulssylt, svarta bönor, och och nachos! Pimimento  de padrons  passar även fint till!

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

6 svar till “När du inte orkar laga mat: pulled pork”

  1. Per Gref skriver:

    Tips: Byt ut ketchupen mot en Hickoryrökig BBQ-sås för en ännu djupare och ljuvligare smak… En dash/kapsyl whisky kör jag också i. 🙂

  2. Fröken Dill skriver:

    Pulled pork är verkligen en fantastisk upptäckt!
    Otroligt god i macka med kummintät slaw på surkål också. Tycker fröken Dill

    • Elin skriver:

      Hej fröken Dill! Jag lyckats aldrig kommentera hos dig! Har ingen wordpress/AOL/-sajt osv. Får man önska namn/url-varianten när man ska kommentera så kan jag skriva ibland hos dig?

  3. Anna B skriver:

    Smart med pulled pork i matlåda! Det ska jag göra storsats av och portionera ut på barnens framtida vandringsdagar!

  4. […] Strö lite flingsalt på innan du serverar dem rykande varma – de passar perfekt till pulled pork, tapas och annat småplock på […]

  5. […] 3. Pulled pork Jag tror faktiskt den är här för att stanna. Inte är det någon prestation heller att slänga ihop hopkoket. Mitt recept hittar du här. […]

  6. […] ett par dl  pulled pork – receptförslag finns här […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *