En plåt kommer lastat

Nu har jag googlat halva eftermiddagen på comfort food. Det som wikipedia beskriver som,

Comfort food is traditionally eaten food which often provides a nostalgic or sentimental feeling to the person eating it,frequently with a high carbohydrate level and a simple preparation.

Lätt att preppa. Gärna med kolhydrater och som är nostalgiskt eller tröstande med andra ord.

Något motsvarande svenskt ord har jag egentligen aldrig sprungit på och alternativet komfortmat har inte riktigt slagit igenom. Ja det var just det där med översättningen som låg bakom min googling. Kanske blir det mer definitivt den dag då titeln på Jamies nya book på samma tema blir översatt? Själv märker jag att mina taggningar med comfort food verkar vara mer eller mindre samma sak som fredagsfavorit -kanske är det lite synonymt hemma i vårt kök?

Ugnsgratinerade nachos med pulled pork

en plåt

Gratineras i ca 200 grader tills allt är varmt och osten har smält. Ringla över gräddfil och  serveras direkt.

dragengris

 

En kommentar

  1. Mi

    Jag brukar kalla det “mjuk mat” på svenska (annars är väl tröst en närmare översättning än komfort?). Risgrynsgröt och ostkaka är för mig exempel på comfort food/mjuk mat, men även varma smörgåsar kan gå in i den kategorin.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.