| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 05/05 2013 kl. 8:38 3 kommentarer

Mitt-i-veckan-mat: krämig fiskgryta med fänkål och kräftstjärtar

”GÖRT IGEN” sa 5-åringen om den här fiskmiddagen häromkvällen. Just den typen av kommentarer från barnen gör att man behöver spara receptskissen för framtiden! Laga den här fiskgrytan i en stekpanna med höga kanter. Den går lika snabbt att preppa som att koka potatisen till!

KRÄMIG FISKGRYTA MED FÄNKÅL OCH KRÄFTSTJÄRTAR

  • ca 400 gram färsk torskfilé
  • ett par morötter
  • ett par små salladslökar
  • en liten fänkål
  • 2,5 dl grädde
  • ca 1 dl vatten (kan spädas ytterligare beroende på hur mycket grönsaker du har i)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ca 1-2 tsk  maizenaredning
  • lite citronsaft
  • ganska mycket färsk dill
  • salt och peppar
  • en liten burk kräftstjärtar
  • smör att steka med
  1. Skala morötterna och skiva dem i tunna stavar. Mandolin är så klart fördelaktigt att använda om man har en sådan hemma. Skala och skiva salladslök i skivor. Strimla fänkålen.
  2. Fräs morötter, fänkål och salladslök en stund mjukt i smör.
  3. Tillsätt grädde, vatten och fiskbuljongtärning och låt det koka upp.
  4. Red av med majsstärkelse (utrört med lite vatten).
  5. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Runda av med lite citronsaft och klipp ner färsk dill.
  7. Skär torsken i bitar (inte för små eftersom den lätt faller sönder) och låt den koka försiktigt tillsammans med såsen i ca fem minuter
  8. Strax innan servering, rör ner kräftstjärtarna i grytan.

Liknande inlägg:

3 svar till “Mitt-i-veckan-mat: krämig fiskgryta med fänkål och kräftstjärtar”

  1. milla skriver:

    En maträtt helt i min smak 🙂

  2. […] Krämig fiskgryta med fänkål och kräftstjärtar […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.