Sen sist

Sex veckors frånvaro här på matbloggen betyder ju inte med automatik att vi har slutat laga mat här hemma. Tack och lov för twitter och kanske framför allt instagram för möjligheten att snabbt rapportera om mat och dryck från middagsbordet. Jag ska erkänna att fotograferande med iphonen har gått ut lite över matbloggeriet. När orken inte finns att ladda upp och redigera bilder så är instagram helt klart en vän i nöden. För er som inte har hängt med på instagram på sistone så kommer här en snabb summering med Iphonebilder över höstens bästa mat-och-dryck-relaterade fynd:

Det här har blivit en återkommande middagsfavorit här hemma. Maken köpte en hel lax för en billig peng och fyllde den med en ricottaröra med färsk bladspenat, citronsaft, salt och peppar innan det åkte in i ugnen. Till detta drack vi ett trevligt och passande vitt vin som heter L chardonnay.

Vinet ingår i ett utskick som kommer regelbundet till en Vinpanel som jag är glad över att få vara tillfrågad om att vara med i. Det är kul att läsa andras recensioner på twitter och bloggar om vinutskicket för att se vilka som har liknande smakpreferenser. Smaskens-Annika hade till exempel samma vin till fiskwallenbergare och jag kan bara konstatera att vi tyckte väldigt lika om detta vin. Det blev så klart dokumenterad i vindagboken! Den här ugnsbakade laxen blir för övrigt världens bästa rester till lunch när man rör ner den i spagettiskålen med lite finriven parmesan.

Häromveckan träffade jag en kär vän för en lång middagssittning på Texas Long horn. För ovanlighetens skulle så valde jag inte deras säkra kort  med texas chili – utan åt mig istället mätt på deras goda Beef Bontana. Ryggbiff serverat på cheddarostgratinerade nachos och svarta bönor och jalapeños var helt klart comfort food en regnig fredagkväll. Servitrisen rekommenderade husets egna shiraz, speciellt utvalt för att matcha deras kött, helt klart ett vinnande koncept till deras schyssta biffar. Finns som beställningsvara på Systembolaget.

I fredags var det äntligen dags att fira med maken för att Höstens Stora Projekt med att köpa ett större hus (hurra!) och att sälja vårt nuvarande bo äntligen var uppstyrt och klart. Om ett par veckor flyttar vi in i ett fint trettiotalshus med söt glasveranda och vårt fina radhus har fått en ny ägare! Som extra bonus så kommer vi att ha ett mer bloggvänligt kök!

Vi var båda överens om att bästa tänkbara lunch i stan var att få sitta i baren på Råkultur och äta oss trötta på deras fantastiska sushi. Det är kanske mitt allra bästa Stockholmstips – kom hit hungrig och ät femton bitar av deras sushi moriawase! Vi provade även en light ale nämnd Kusken från Hanterverksbryggeriet i Västerås till maten som var en god lättöl. Finns inte på Systembolaget (ännu) men väl värd att hålla ögonen på.

5 kommentarer

  1. pipopp

    Gratulerar till nytt hus!!!
    😀 😯 😀
    Blir det inom dagis- och kompisavstånd?

    1. Elin

      Ja vi flyttar typ 200 meter så skola/förskola/vänner är på samma avstånd som tidigare 🙂

  2. Fest på rester – the neverending story » Tre tjejer i köket

    […] vi bakade ut dessa pizzor så tutade samma eftermiddag även förbi ett nytt bud från Vinpanelen som jag tidigare nämnt. Den här gången bekantade vi oss bland annat av Somezin som jag hört mycket om men inte provat […]

  3. Världens bästa gräslöksdressing » Tre tjejer i köket

    […] så älskar allt jag som kommer ut från deras kök; schysst dip till nachosen, underbar het chili, deras  goda chiraz som numer  finns på  Systemet – och så är det ju den där grymt goda […]

  4. Smörrebröd med rökt makrill, rödbetor och pepparrotskräm » Tre tjejer i köket

    […] Coop hittade vi äntligen på öl från Hantverksbryggeriet! Vi sprang ju på deras goda lättöl ”Kusken” på Råkultur för två år sen och även ”Bonden” är en fin lättöl till maten. Rekommenderas med […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.