Favorit i repris: Club sandwich

Det existerar som bekant inga klassiska tacos (ännu) på våra fredagsmiddagar. Det har hitills inte varit någon efterfrågan från någon av familjemedlemmarna helt enkelt. Men visst gillar vi snabbfixad mat med plocktema. Club sandwich är till exempel en återkommande favorit hemma hos oss. Speciellt när fredagströttheten slår till. Här kommer körschemat:

  • Köp hem gott surdegsbröd typ levain att skiva upp.
  • Stek kyckling och bacon.
  • Skiva tomater, avokado, rödlök och sallad.
  • Stärk upp med lite skivade kokta ägg om det är många hungriga runt bordet.
  • Sen varvar alla sin egen favoritmacka till middag!

Maken gör en god och oumbärlig dressing på fri hand som inkluderar:

  • en burk creme fraiche
  • lite majonnäs
  • massor av finriven parmesan
  • en udd senap
  • salt och peppar.

Måtten på respektive ingrediens i dressingen är tyvärr information som förevigt kommer framstå som en smula oklart.

Vinet Cantina Zaccagnini har dykt upp tidigare här i matbloggen och är definitivt en av husets röda som passar fint till!


6 kommentarer

  1. Erika

    Åh, så gott och smart!! Det ska jag anamma direkt! Ungarna kommer att älska det! :mrgreen:

  2. Veronica

    Det ser jättegott ut!

  3. Erika

    Det här har verkligen gått hem i vår familj. Jag har hittat några genvägar som funkar hos oss. På Coop Forum bakar de ett bröd som heter ”Olympia-bröd” Finns i både vit och grov version. I charken köper jag några färdiga kycklingspett, dessa skivar jag ner så är kycklingen löst. Knaperstekt bacon är såklart oslagbart, men är det riktigt bråttom, så funkar rostad lök för att få det där krispiga goda. Våra barn är helt galna i majs så det får absolut inte missas.

    Har inte testat dressingen din make gör, men det ska vi göra! Tack för ett bra och gott alternativ till tacos!

    1. Elin

      ja man behöver variera sig lite på fredagarna! Vi är tillbaka i hembakt-pizza-rejset just nu 🙂

      1. Erika

        Där har vi varit ett tag. Mest efter att ha testat Santa Marias tacosås och vitlökssås. De är helt suveräna! Lite kul när äldsta sonen, som inte äter NÅTT med lök i, trycker ut en flod av sås gjord på lök och vitlök på sin pizza…. :mrgreen:

Lämna ett svar till Erika Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: